Amerikanske pannekaker med bacon

Familien Lavoll stekte pannekakene i et rundt vaffeljern til barnebursdagen.

Foto: Rubicon / NRK

Amerikanske pannekaker med bacon

Du får luftige pannekaker med pisket eggehvite i røren. Amerikanske pannekaker serveres med bacon og lønnesirup.

Slik gjør du

Ha alt det tørre i en bolle. Tilsett melka. Ha i smeltet smør.

Skill eggene. Ha eggeplommene i røra. Visp eggehvitene, vær lett på hånda når du blander dem i røra. Det gjør at pannekakene blir høye og luftige.

Stek små pannekaker. Stek baconet.

Server pannekakene i «tårn» med stekt bacon og gjerne litt lønnesirup.

Tips

  • Amerikanerne bruker kjernemelk i pannekakene. Det får vi ikke tak i Norge. Det nærmeste er Syrna naturell fra Rørosmeieriet.
  • Du kan lage «kjernemelk» ved å tilsette 4 spiseskjeer sitronjuice i melken og la den stå i 10 minutter. Ikke rør for mye.

Kilde: Familien Lavoll i TV-serien «Familiekokkene»/NRK