Kikertburger på spinatvaffel

Vegetarburger fra TV-serien «Familiekokkene»

Foto: Rubicon/NRK

Kikertburger på spinatvaffel

Burgeren er laget med kikerter, sopp og nøtter. Den serveres på en vaffel med spinat i røren.

Slik gjør du

Burger

Finhakk sjalottløk og aromasopp. Fres dem i stekepanna med litt olje. Legg i hvitløk og chili på slutten av stekingen. Avkjøl.

Ha kikerter, cashewnøtter og chiafrø i en bolle og kjør det til en seig masse med en stavmikser. Rasp eller hakk brokkolien i små biter. Ha alt i en bolle sammen med krydder og egg, og rør det godt sammen med en sleiv. Smak til med salt og pepper.

Form farsen til burgere, og stek dem i stekepanne eller på grillen med litt olivenolje. Legg på litt cheddar ost på slutten av stekingen og la den smelte.

Spinatvaffel

Skyll spinaten. Kjør den til puré med stavmikser eller kjøkkenmaskin. Bland alle ingrediensene sammen til en vaffelrøre. Stek i godt varmet vaffeljern

Dressing

Bland alle ingrediensene godt sammen.

Server burgeren på vaffel med dressing og litt hakket tomat.

Tips

I programmet «Familiekokkene», på NRK1, fikk familiene en utfordring på å bruke tare i en av oppskriftene. Familien Lavoll valgte å erstatte noe av spinaten i vaflene med sukkertare. Taren må skylles godt i tre vann og finhakkes med kniv (ikke stavmikser eller hurtigmikser).

Kilde: Familien Lavoll i TV-serien «Familiekokkene»