Slik gjør du
I USA lages rekecocktail med kjempereker. Du kan bruke de rekene du får tak i. Men ikke de ferdig pillede i lake.
Kokte reker
Kok opp 5 dl vann i en liten gryte. Rør inn salt, hele pepperkorn og sitronsaft. La vannet koke i ett minutt og ta gryten vekk fra kokeplaten.
Ha rå reker i vannet og la stå til de er så vidt ferdige. Her kan det være lurt å ha i et par prøve-reker til testing.
Når rekene er klare, sil av vannet. Legg rekene i en bolle, og la dem kjøle ned. Dekk bollen med plastfilm og ha dem i kjøleskapet i minst 30 minutter, gjerne én time.
Sausen
Bland sammen ketsjup, sitronsaft, pepperrotkrem, worcestershiresaus, revet løk, og hot sauce. Smak og vurder om det trengs litt mer sitronsaft og/eller tabasko. La sausen stå i minimum 30 minutter, gjerne lenger.
Servering
Både rekene og sausen serveres kalde. Topp sausen med en liten haug revet pepperrot. Legg rekene rundt sausen og server med sitronskiver.
Tips
- Det går fint an å bruke vanlige reker som man skreller selv.
- Reker i lake er ikke det helt store i denne retten.