Dessertpizza med chèvre

Denne dessertpizzaen er laget med chèvre fra Haukeli.

Foto: Siri Bjelland Berven / NRK

Dessertpizza med chèvre

Etter en pizzastund, med litt deig til overs, er dette en klar vinner som avslutning. Chèvre og honning er en fantastisk kombinasjon, og med rosmarin er du bare nødt til å bli glad i pizza også til dessert.

Slik gjør du

Forvarm ovnen på 275 °C eller høyere. Med bakestein minst 1 time før.

1. Kjevle pizzadeigen veldig tynn.
2. Fordel skiver med chèvre og rosmarinblad over pizzaen.
3. Ha pizzaen i ovnen, og stek til bunnen er gyllen og osten smelter og begynner å få brune flekker.
4. Ta pizzaen ut av ovnen og legg den på en tallerken. Dryss honningen over den ferdige pizzaen, skjær den i stykker, og server.

Tips

Chèvre er geitost, vanligvis fransk (ordet chèvre betyr geit på fransk). Det finnes mange typer chèvre, og de fleste vil fungere bra på denne pizzaen. Noen favoritter er Bucheron og Sainte-Maure de Touraine.

Kilde: Fra «Verdens beste pizza» av Craig Whitson, Tore Gjesteland, Kenneth Hansen og Mats Widén