Slik gjør du
Her bruker vi både vanlig mozzarella og fersk mozzarella, og vi topper den ferdige pizzaen med revet parmesan. Du kan godt bruke andre typer ost. Husk å passe på mengden ost, og gled deg til et perfekt eksempel på at det enkle er ofte det beste.
Forvarm ovnen på 275 °C eller høyere. Med bakestein minst 1 time før.
1. Lag en pizzabunn på ca. 30 cm i diameter.
2. Fordel sausen utover pizzabunnen. La det være en ca. 2 cm sausfri kant rundt pizzaen.
3. Fordel begge typer mozzarellaosten over pizzaen.
7. Strø litt tørket oregano over osten.
8. Ha pizzaen i ovnen, og stek til bunnen er gyllen og osten bobler.
9. Ta pizzaen ut av ovnen og legg den på kjøkkenbenken. Dryss over litt olje og parmesan, og server.
Tips
Totalmengden ost kan du godt bestemme selv. Du kan godt bruke ferske tomater i sausen, i alle fall midt i tomatsesongen!
Kilde: Fra «Verdens beste pizza» av Craig Whitson, Tore Gjesteland, Kenneth Hansen og Mats Widén