Cheese pizza

Pizza med ost og hjemmelaget tomatsaus.

Foto: Kristoffer Møllevik / NRK

Cheese pizza

Denne pizzaen er kanskje den mest klassiske pizzaen i hele USA. Ingrediensene er bunn, saus og ost, og siden det brukes så få ingredienser, er det ekstremt viktig å bruke kun de beste ingrediensene du kan skaffe.

Slik gjør du

Her bruker vi både vanlig mozzarella og fersk mozzarella, og vi topper den ferdige pizzaen med revet parmesan. Du kan godt bruke andre typer ost. Husk å passe på mengden ost, og gled deg til et perfekt eksempel på at det enkle er ofte det beste.

Forvarm ovnen på 275 °C eller høyere. Med bakestein minst 1 time før.

1. Lag en pizzabunn på ca. 30 cm i diameter.
2. Fordel sausen utover pizzabunnen. La det være en ca. 2 cm sausfri kant rundt pizzaen.
3. Fordel begge typer mozzarellaosten over pizzaen.
7. Strø litt tørket oregano over osten.
8. Ha pizzaen i ovnen, og stek til bunnen er gyllen og osten bobler.
9. Ta pizzaen ut av ovnen og legg den på kjøkkenbenken. Dryss over litt olje og parmesan, og server.

Tips

Totalmengden ost kan du godt bestemme selv. Du kan godt bruke ferske tomater i sausen, i alle fall midt i tomatsesongen!

Kilde: Fra «Verdens beste pizza» av Craig Whitson, Tore Gjesteland, Kenneth Hansen og Mats Widén