Amerikansk rekecocktail Ingen sjømatrett er mer amerikansk enn denne, sier amerikaneren Craig Whitson. Rekecocktail eller shrimp cocktail er en opplevelse alle bør få med seg. Men da må den være skikkelig laget, som i denne oppskriften.
Craigs amerikanske pannekaker Amerikanske pannekaker likner mer på lapper enn de tynnere pannekakene som er vanlige her. Alle bør prøve pancakes minst én gang i livet. Det er sannsynligvis mindre farlig enn fallskjermhopping. Og barn blir helt imponert når de får servert denne retten.
Cheese pizza Denne pizzaen er kanskje den mest klassiske pizzaen i hele USA. Ingrediensene er bunn, saus og ost, og siden det brukes så få ingredienser, er det ekstremt viktig å bruke kun de beste ingrediensene du kan skaffe.
Dessertpizza med chèvre Etter en pizzastund, med litt deig til overs, er dette en klar vinner som avslutning. Chèvre og honning er en fantastisk kombinasjon, og med rosmarin er du bare nødt til å bli glad i pizza også til dessert.
Tomatsaus til pizza eller pasta – La Salsa I USA kalles denne sausen for «Marinara». Den inneholder klassiske italienske ingredienser som hvitløk og basilikum, og småkokes, akkurat som bestemoren din ville laget den hvis hun var italiener.
Pizzadeig Lett å lage, og lett å jobbe med – den perfekte deigen. Vi er helt sikker på at denne deigen blir din «go to» pizzadeig.
Craigs brød Craig Whitson er inspirert av Jim Lahey og hans brød som ikke trenger å knas. No-knead-bread. Godt brød med lite arbeid. Det er tiden som arbeider for deg. Brødet skal heve lenge, så du må tenke til neste dag når du lager dette.
Scampi på grillen Craig Whitson legger scampien i saltbad før den skal grilles. Og etterpå har han sursøt seiersaus over. Scampi på asiatisk vis.
Asparges og vårløk Helt ferske asparges og vårløk er knallgodt på grillen. Og vår/sommer er sesongen.
Kyllingspyd med peanøttsaus Saftig kylling på grillspyd er skikkelig kosemat. Her marinert og servert med peanøttsaus og en sursøt agurksalat med ingefær og chili.
Brød på grillen med ost og vårløk Filip Langhoffs grillede brød minner om en italiensk focaccia eller en hvit pizza med god ost og urter. Det passer godt som et mellommåltid med en kopp kaffe eller et glass øl.
Kongeloff Historien om denne loffen går helt tilbake til unionsoppløsningen da dronning Maud hadde med seg sin egen engelske oppskrift på loff. Den ble overlevert til Baker Hansen som deretter leverte loffen til slottet, daglig, fram til kong Olavs død i 1991.
Ti oppskrifter med rabarbra Endelig er rabarbraen her. Den vokser i hager og bugner over i butikkhyllene, men hva skal du bruke den til? Her er ti oppskrifter med rabarbra til inspirasjon. Av Hanne Høyland
Gnocchi med fylt paprika og rå tomatsaus Denne retten krever litt arbeid, men smaken er vel verdt det. Få med deg noen til å hjelpe, så blir arbeidet enda kjekkere.
«Granola du aldri vil glemme» Kjøttfritt er trendy, både til frokost, lunsj og middag. Kokebokforfatter Hanne-Lene Dahlgren har gått fra å være kjøttspiser til selvutnevnt vegetarentusiast. Hun byr på en knasende granola.