I mange hjem i USA blir det ikke jul uten fruktkake. Den smaker best når den har stått en stund, og den kan lagres i opptil én måned.

VIDEO: Amerikansk fruktkake lages av tørket frukt og nøtter, pensles med syltetøy og whisky, og er svært holdbar.

Amerikansk fruktkake

I mange hjem i USA blir det ikke jul uten fruktkake. Den smaker best når den har stått en stund, og den kan lagres i opptil én måned.

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 150 grader. Smør formen, og mel den godt (du kan bruke hva slags form du vil).

Visp smør og sukker luftig. Ha i eggene, ett om gangen, mens det hele piskes til en luftig masse. Bland i frukter, nøtter, melasse og whisky. Sikt melet og allehånden i røren, litt om gangen. Rør godt.

Ha røren i den smurte formen, og plasser denne i vannbad (cirka 4–5 centimeter dypt) i ovnen. Bak til kaken er fast i formen (1-3 timer, avhengig av form). Bruk en pinne for å teste om kaken er gjennomstekt.

Glasur

Bland syltetøy og whisky. Varm opp og sil blandingen, og pensle den avkjølte, hvelvede kaken med glasuren.

Dekorer med nøtter, tørkede aprikoser, grønne og røde kandiserte kirsebær eller annet godt. Glaser igjen med syltetøy/whisky-blandingen. La glasuren stivne. Pakk inn i plast.

Kaken kan lagres i opptil én måned, men smaker best når den er en til to uker gammel.

Kilde: Kristin Dubbel Haanæs / Ingrid Espelid Hovig i Fjernsynskjøkkenet, 1998