Dansk and til jul I Danmark er and ein del av juletradisjonane. Stekt and blir servert med raudkål, brun saus og det danskane kallar brunede kartofler. Ingrid Espelid Hovig har vore på besøk hos danske Kirsten Askheim.
Svensk vørterbrød Før i tida vart det brukt vørter etter ølbrygging i dette brødet, som mange bakar til jul i Sverige.
Amerikansk fruktkake I mange hjem i USA blir det ikke jul uten fruktkake. Den smaker best når den har stått en stund, og den kan lagres i opptil én måned.
Gomme Gomme er et slags pålegg som brukes som tilbehør til lefse og vafler. Gommen lages av helmelk og kefir som kokes lenge. Den finnes i mange varianter over hele landet, men akkurat denne er fra Helgeland.
«Julebeter» med stekt chèvre og revet pepperrot Middagen til jul MÅ ikke bestå av kjøtt. Denne retten serverer Christopher William Davidsen hvis han får en vegetarianer på besøk.
Lytternes tilbehør til ribbe og pinnekjøtt Selv om pinnekjøtt og ribbe er de vanligste julemiddagene i Norge, er det mange måter å servere dem på. På Sunnmøre har de søst til fåreribbe, på Jaren får man karamelliserte poteter til ribben, og noen lager saus til pinnekjøttet.
Lussekatter Luciadagen 13. desember ser bollene som oftest litt annerledes ut. Litt safran i deigen og rosiner til pynt gjør hvetebaksten om til lussekatter.
Eggnog Eggnog er en slags eggedosis med krem, som gjerne blandes med alkohol når den serveres til voksne.