Slik gjør du
Skjær sopp og aubergine i skiver, og bland dem med to spiseskjeer olivenolje og salt. Skivene ovnsbakes på et stekebrett i 15 minutter på 180 grader.
Tomatsaus
Varm en stekepanne og stek finhakket løk, hvitløk og chili. Etter fem minutter tilsettes pizzakrydder og tomatpuré. Stek i to minutter til. Tilsett tomater, salt, pepper, kanel og sukker. La det hele koke i fem minutter.
Spinattopping
Kok opp plantebasert fløte i en liten kasserolle, og tilsett en spiseskje revet sitronskall, næringsgjær, salt og litt revet muskatnøtt. Hell den varmen plantefløten over spinaten.
Lasagne
Legg pastaplater i en ildfast form. Smør halvparten av tomatsausen utover. Legg halvparten av aubergine og sopp oppå tomatsausen. Gjenta prosessen, og avslutt med et lag pastaplater og et lag spinattopping på toppen.
Bakes i ovn i cirka 20 minutter på 180 grader. Følg med etter cirka 10-15 minutter, og ta på aluminiumsfolie hvis den brenner seg.
Lasagne serveres med en frisk grønn salat, sorte oliven (gjerne Kalamata-oliven) og lyst brød.