Lasagne med bakt aubergine, sopp og spinat

Lasagne med spinattopping og friske basilikumblader.

Foto: Christopher Gulliksen

Lasagne med bakt aubergine, sopp og spinat

Vegansk lasagne laget med aubergine, sopp, tomatsaus og en topping av spinat. Oppskriften er fra Richard Nystad.

Slik gjør du

Skjær sopp og aubergine i skiver, og bland dem med to spiseskjeer olivenolje og salt. Skivene ovnsbakes på et stekebrett i 15 minutter på 180 grader.

Tomatsaus

Varm en stekepanne og stek finhakket løk, hvitløk og chili. Etter fem minutter tilsettes pizzakrydder og tomatpuré. Stek i to minutter til. Tilsett tomater, salt, pepper, kanel og sukker. La det hele koke i fem minutter.

Spinattopping

Kok opp plantebasert fløte i en liten kasserolle, og tilsett en spiseskje revet sitronskall, næringsgjær, salt og litt revet muskatnøtt. Hell den varmen plantefløten over spinaten.

Lasagne

Legg pastaplater i en ildfast form. Smør halvparten av tomatsausen utover. Legg halvparten av aubergine og sopp oppå tomatsausen. Gjenta prosessen, og avslutt med et lag pastaplater og et lag spinattopping på toppen.
Bakes i ovn i cirka 20 minutter på 180 grader. Følg med etter cirka 10-15 minutter, og ta på aluminiumsfolie hvis den brenner seg.

Lasagne serveres med en frisk grønn salat, sorte oliven (gjerne Kalamata-oliven) og lyst brød.

Kilde: Richard Nystad i radioprogrammet «Brønsj», NRK P1