NRK Meny
Normal

Rekordmange klaget på strømmen

To strømselskaper har skylden for at antall klager på strøm nesten ble tredoblet i fjor. Er du fornøyd med strømleverandøren din?

Skjøteledninger

Mange strømkunder var misfornøyde i fjor.

Foto: Colourbox

  • Har du fått en rekordhøy strømregning? Send oss en e-post !

I disse dager er det mange nordmenn som fortviler over skyhøye strømregninger . Også i fjor var vi misfornøyde, viser nye tall fra Forbrukerombudet. I 2010 registrerte forbrukernes beskyttere 124 skriftlige klager på strøm, mot 46 året før.

- Vi opplevde altså nesten en tredobling i antall strømklager, sier Frode Elton Haug, juridisk direktør i Forbrukerombudet, til NRK.no.

Vil du få mindre strømregning? Les også:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Verstingfirmaer
Frode Elton Haug

Frode Elton Haug, Forbrukerombudet.

Foto: Bjørn-Eivind Årtun

Hovedårsaken til klagestrømmen er to bestemte firmaer: Vitel og Telinet.

- I fjor vinter opplevde kundene å miste strømmen fra Vitel. Mange hadde forskuddsbetalt, forteller Forbrukerombudets Frode Elton Haug.

Vitel skylder fortsatt penger til kunder som hadde forskuddsbetalt. For et par uker siden skrev NRK.no om Ingvil Skofteland som fortsatt ventet på 6.200 kroner Vitel skyldte henne .

Telinet har blant annet hatt et omstridt oppsigelsesgebyr . Og i desember slo Oslo tingrett fast at Telinet sine vilkår om et års bindingstid og 900 kroner i oppsigelsesgebyr er urimelige, og dermed ulovlige etter markedsføringsloven.

Uønsket reklame på topp

Den nye klagestatistikken fra Forbrukerombudet viser ellers at uønsket reklame er på klagetoppen , over halvparten av klagene i 2010 gjaldt dette.

- Det er forskjellige former for uønsket reklame folk klaget på, både telefonsalg, e-post, og mobilreklame, sier Elton Haug.

Uønsket reklame i posten er det ikke mange som klager på lenger.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.