Forskere tilknyttet den berømte Atkins-dietten har spurt 1250 «avhoppere» om tidspunktet for slankebruddet.
Åtte prosent oppgav at de hadde gitt etter for fristelsene allerede tidlig på morgenen, mens 22 prosent hadde gitt opp sent for kvelden.
Mest oppsiktsvekkende var imidlertid at hele 62 prosent oppgav at det var ettermiddagen som ble for tøff og at slankebruddet kom mellom klokken tre og fire, gjennomsnittlig klokken 15.23, ifølge Daily Express.
– På samme måte som vi anbefaler folk å holde øye med hvor mye sukker og karbohydrater de inntar, vil vi nå også anbefale dem å holde øye med klokken, sier Atkins-ernæringsfysiolog Linda O’Byrne, til Daily Express.
Les også:
– Middagen er forskjøvet
«Avhoppernes» unnskyldninger var stress, kjedsomhet og gode kolleger med enda bedre kaker...
Den norske ernæringsfysiologen Lise von Krogh sier at en mulig forklaring også kan være at vi mangler et ettermiddagsmåltid, noe som gjør at mange tyr til pølse eller andre kjappe, usunne alternativ.
– Det begynner å gå en stund siden lunsj, og du er sulten og får lyst på mat igjen, men det er lenge til middag. Hvis du da ikke har lagt en plan, foretar du mindre fornuftige valg, sier ernæringsfysiolog Lise von Krogh til NRK.no.
– Tidligere spiste man middag i firetiden, men nå er dette måltidet forskjøvet til seks, syv eller til og med åtte. Dermed går det for lang tid mellom lunsj og middag, sier von Krogh.
Les også:
Gjør som Egon
Og løsningen er enkel, mener hun; man må gjøre som Egon fra Olsenbanden – ha en plan.
– Man må ha en liten plan; man må ha sunn mat tilgjengelig, i form av for eksempel en ekstra matpakke, en pakke knekkebrød og pålegg, porsjonshavregrøt som bare skal tilsettes varmt vann, frukt og nøtter eller liknende, sier ernæringsfysiologen og legger til:
– En fruktsmoothie kan være et godt alternativ dersom man kjøper noe i farten.
Også helger og ferier er vel å merke kritiske tidspunkt, da mange brått avslutter sine slankekurer.
– I helger og ferier har vi ikke noe system; vi spiser typisk oftere eller sjeldnere enn ellers, sier Lise von Krogh.
– Hver gang vi bryter med måltidsrytmene våre, blir det lettere å skeie ut, sier hun.
Les også:
Les også: