Hopp til innhold

Zlatan glad for å bli udødeliggjort

– Dette er jo noe folk får etter at de er døde. Men jeg føler meg absolutt levende. Når jeg dør, vil den statuen leve evig, sier Zlatan Ibrahimovic (35). Nå begynner statuen av fotballegenden å ta form.

SOCCER-ENGLAND-BOU-MUN/

ZLATAN: Den svenske fotballspilleren får egen statue.

Foto: Andrew Couldridge / Reuters

Statuen skal reises ved Friends Arena i Stockholm. Men har fått oppmerksomhet langt utenfor Sveriges grenser. Og en annen verdenskjent fotballprofil ville også gjerne kommentere. David Beckham omtaler ham som en av de aller beste fotballspillerne i historien i et intervju med den britiske avisen The Telegraph.

SOCCER-FRANCE/ Paris Saint-Germain's Ibrahimovic and Beckham celebrate at the end of their team's French Ligue 1 soccer match against Olympique Lyon at the Gerland stadium in Lyon

BECKHAM: Zlatan er en av de beste i fotballhistorien.

Foto: ROBERT PRATTA / Reuters

– Hans fysikk, hans lidenskap og hans kjærlighet for spillet har ikke forandret seg! Og derfor er jeg så glad for at han spiller for Manchester United, fortsatte Beckham.

Statuen som skal være 2,7 meter høy, lages av den svenske skulptøren Peter Linde. Han ønsket i utgangspunktet å lage en statue av fotballspilleren naken, men da sa Zlatan stopp. Bare en person får se meg naken, var hans kommentar. Men han har hittil vært fornøyd med arbeidet og synes den virker både stor og mektig. Instruksjonen til kunstneren skal ha vært at han ikke hadde noe imot at kunstneren overdrev litt.

Laster Twitter-innhold

«Wow», skrev Zlatan

«Etter 20 år med hardt arbeid, får jeg en statue i Sveriges hovedstad. Hvem ellers. Kjempestolt, glad, rørt, wow og takk Sverige.» Dette skrev Zlatan på sin Instagramkonto.

Tidligere har den verdenskjente fotballspilleren foreslått at en statue av ham skulle erstatte Eiffeltårnet. Han fleipet med det som en mulighet for at han skulle fortsette å spille for Paris Saint-Germain.

SOCCER-ENGLAND-MUN-LEI/

STATUE: Han blir udødeliggjort i Stockholm, Zlatan Ibrahimovic.

Foto: Darren Staples / Reuters

Og da museet Grevin i Paris æret ham med en voksskulptur kom denne kommentaren fra ham:

«Det er en stor ære å ha en statue i et flott museum som Grevin. Jeg er veldig glad for det. Folk kan komme tett opptil statuen og det var vel hensikten. Hva blir det neste? Jeg vet ikke. Kanskje å erstatte Eiffeltårnet?»

Han tok også en selfie med statuen av seg selv og skrev følgende på sin Instagram konto:

«Han til høyre er laget av voks og han til venstre er laget av stål.»

Kulturstrøm

  • Buing under Israels øving til ESC-semifinale

    Da Israel øvde i Malmö onsdag kveld ble det buet fra salen. Ifølge opptak NRK har hørt og Aftonbladet. Den svenske avisen skriver også at sikkerhetsvakter stod langs trappen opp til scenen da den israelske artisten Eden Golan stod på scenen under generalprøven. Når den andre semifinalen går av stabelen torsdag sensurerer EBU lyden ut på lufta.

  • Får støtte frå pappa

    Den svenske artisten Eric Saade markerte støtte for Palestina under eit Eurovision-arrangement tysdag.

    No får han støtte frå pappa Walid Saade, melder Expressen.

    – Vi viser at vi finst og at det som pågår ikkje får skje, seier han til avisa.

    Besteforeldra til Eric Saade flykta frå Palestina til Libanon i 1948.

    Sweden Eurovision Song Contest Semi-Final
    Foto: Martin Meissner / AP
  • Regjeringen gir en million kroner til Rørosmartnan

    – Rørosregionen er en viktig region for Norge. En investering i kvalitet for investering for Rørosmartnan gir et godt bidrag. Sammen med det lokale næringslivet vil regjeringen bidra til at kulturhistorien og tradisjonene blir sikret på Røros og bevilge 1.000.000 kroner til Rørosmartnan, sier Jonas Gahr Støre.

    Støre var i vinter på besøk på Røros og åpnet arrangementet som første statsminister. Bidraget kommer I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett, som legges fram 14. mai.

    – Dette er en merkedag for oss på Røros, og et viktig signal om at Rørosregionen er viktig også for hele Norge, sier ordfører Isak Veierud Busch (A).

    Støre på Rørosmartnan
    Foto: Statsministerens kontor