Zlatan glad for å bli udødeliggjort

– Dette er jo noe folk får etter at de er døde. Men jeg føler meg absolutt levende. Når jeg dør, vil den statuen leve evig, sier Zlatan Ibrahimovic (35). Nå begynner statuen av fotballegenden å ta form.

SOCCER-ENGLAND-BOU-MUN/

ZLATAN: Den svenske fotballspilleren får egen statue.

Foto: Andrew Couldridge / Reuters

Statuen skal reises ved Friends Arena i Stockholm. Men har fått oppmerksomhet langt utenfor Sveriges grenser. Og en annen verdenskjent fotballprofil ville også gjerne kommentere. David Beckham omtaler ham som en av de aller beste fotballspillerne i historien i et intervju med den britiske avisen The Telegraph.

SOCCER-FRANCE/ Paris Saint-Germain's Ibrahimovic and Beckham celebrate at the end of their team's French Ligue 1 soccer match against Olympique Lyon at the Gerland stadium in Lyon

BECKHAM: Zlatan er en av de beste i fotballhistorien.

Foto: ROBERT PRATTA / Reuters

– Hans fysikk, hans lidenskap og hans kjærlighet for spillet har ikke forandret seg! Og derfor er jeg så glad for at han spiller for Manchester United, fortsatte Beckham.

Statuen som skal være 2,7 meter høy, lages av den svenske skulptøren Peter Linde. Han ønsket i utgangspunktet å lage en statue av fotballspilleren naken, men da sa Zlatan stopp. Bare en person får se meg naken, var hans kommentar. Men han har hittil vært fornøyd med arbeidet og synes den virker både stor og mektig. Instruksjonen til kunstneren skal ha vært at han ikke hadde noe imot at kunstneren overdrev litt.

Laster Twitter-innhold

«Wow», skrev Zlatan

«Etter 20 år med hardt arbeid, får jeg en statue i Sveriges hovedstad. Hvem ellers. Kjempestolt, glad, rørt, wow og takk Sverige.» Dette skrev Zlatan på sin Instagramkonto.

Tidligere har den verdenskjente fotballspilleren foreslått at en statue av ham skulle erstatte Eiffeltårnet. Han fleipet med det som en mulighet for at han skulle fortsette å spille for Paris Saint-Germain.

SOCCER-ENGLAND-MUN-LEI/

STATUE: Han blir udødeliggjort i Stockholm, Zlatan Ibrahimovic.

Foto: Darren Staples / Reuters

Og da museet Grevin i Paris æret ham med en voksskulptur kom denne kommentaren fra ham:

«Det er en stor ære å ha en statue i et flott museum som Grevin. Jeg er veldig glad for det. Folk kan komme tett opptil statuen og det var vel hensikten. Hva blir det neste? Jeg vet ikke. Kanskje å erstatte Eiffeltårnet?»

Han tok også en selfie med statuen av seg selv og skrev følgende på sin Instagram konto:

«Han til høyre er laget av voks og han til venstre er laget av stål.»

Kulturstrøm

 • Google endrer annonsesystemet sitt

  Google slutter å selge annonser basert på teknologi som sporer brukeres nettbruk. De vil heller ta i bruk et nytt system for målrettede annonser, som ikke bruker «cookies», og det nye systemet vil testes på nettleseren Chrome i mars, opplyser Google.

 • Dolly Parton ga penger til vaksine

  Dolly Parton delte bilde av seg selv i sosiale medier når hun får covid-19-vaksinen, og fleipet med at hun "fikk smake sin egen medisin". 75-åringen var blant dem som bidro til å finansiere utviklingen av Moderna-vaksinen. Hun la også ut en video med en oppfordring til sine millioner av følgere i sosiale meder om å ta vaksinen om de kunne.

  Laster Twitter-innhold
 • Grant til «Dungeons & Dragons»-film

  Hugh Grant er klar for en rolle i filmen som henter inspirasjon fra rollespillet «Dungeons & Dragons». Grant skal spille skurken Jonathan Goldstein, melder Variety. «Dungeons & Dragons», som spilles med papir, penn og terninger, ble lansert i 1974, og har blitt spilt av over 50 millioner mennesker (NTB).

  Hugh Grant
  Foto: HANDOUT / Reuters