Levanger nok en gang videre i cupen – feiet Viking av banen

Hjemmelaget vant 4–2 etter ekstraomganger.

Spillere på Levanger jubler etter scoring mot Viking.

JUBEL: Spillere på Levanger jubler etter første scoring i kampen.

Forventningene til Levanger var ikke små etter forrige cupseier mot Brann. I dag var det Stavanger-laget Viking som stod for tur.

Og knappe minuttet etter at kampen er i gang, sender Arne Gunnes hjemmelaget til himmels. Den målgivende pasningen kommer fra Adrian Teigen, og Levanger leder 1–0.

Men i det 16. minuttet utligner Peter Christiansen for gjestene, og lagene er like langt.

Dette ble også stillingen ved pause.

Levanger mot Viking i fjerde runde i cupen.

Levanger tok imot Viking på hjemmebane i den fjerde cuprunden.

Straffespark og overtid

Ikke lenge etter at andre omgang er sparket i gang, får Levanger straffespark. Sanel Bojadzic setter den kontant i mål.

Like før det er spilt 73 minutter setter Viking ballen i mål, men dommeren blåser grunnet hands, og målet blir annullert.

Ikke mange minutter etter setter Simen Kvia-Egeskog ballen igjen forbi Levanger-keeperen. Denne gangen blir det utligning.

Og kampen går ut i ekstraomganger.

Jesper Reitan-Sunde på RBK-trening.

– Litt tom for ord

I det 96. minuttet av kampen tar Moan stadion av da Håvard Lorentsen setter ballen i mål for hjemmelaget.

Kampen endte til slutt 4-2 til Levanger, og nok en gang tar førstedivisjonlaget seg videre i cupspillet.

Levanger-trener Per Verner Rønning sier han er litt tom for ord. Og gir laget skryt.

– Det er en fantastisk tilstedeværelse, og de har bygget en kultur over lang tid, sier han til NRK.

– Det føles fortjent, og mulig jeg tar feil med tanke på sjansestatistikken i kampen, men fortjent.

Rasmus Højlund

Slo ut Brann

I forrige runde sendte nordtrønderne Brann ut av cupen.

Arne Gunnes sendte Levanger i ledelsen etter syv minutter og det ble også kampens eneste mål.

Brann hadde flere store sjanser i løpet av kampen, men scoringen kom aldri.

– Du må se på hva Brann selv kommer med. De topper laget sitt inn mot denne kampen. Vi gjør noen justeringer. Det er en kjempestor skalp for meg, sa spillende assistenttrener i Levanger, Jo Sondre Aas til NRK for en drøy uke siden.

Også Rosenborg er ute av cupen da de tapte sin kamp mot Fredrikstad i forrige runde.

Levanger FK møter Sandnes Ulf i kvartfinalen.