NRK Meny
Normal

Zeppelin for slagverk!

Led Zeppelins legendariske skinnpisker John Bonham har vært død i 30 år, men groovene hans lever i beste velgående. Se eksklusiv videopremiere her!

Video Zeppelin for slagverk

Jungeltrommene hadde runget slik at folk ble avvist i døra da KORK-perkusjonist Rune Halvorsen hadde trommet sammen kremen av norske slagverkere. For den som tror slagverk i symfoniorkestersetting er enkle slag på 2 og 4, bør ta minst én titt på videoen.

ORIGINALEN: John Bonhaim i aksjon bak trommene i Led Zeppelin.

Foto: Promo

På kammerscenen og rundt i salen denne kvelden fant man alt fra gigantiske gonger, xylofoner, vibrafoner til det noen mer håndterlige tamburin og triangel.

Beundrer Bonham

John Bonham var trommeslager i Led Zeppelin fra bandets spede start på 1960-tallet til han døde og bandet gikk i oppløsning i 1980. Bonham blir, til tross for sitt svært utagerende liv, regnet som en av verdens beste rock n' roll-trommeslagere gjennom tidene.

– Vi er alle beundrere av John Bonham og dette er en unik sjanse for oss til å hylle ham, sier Rune Halvorsen.

– For å gjøre hyllesten enda bedre, har vi lagt vår personlige touch til Christophers Rouses ellers utmerkede stykke.

Under slagordet: «Når blir lyd til musikk?» inviterte han til nok en knall KORK kammerkonsert i Store Studio. Denne gangen med kun slagverk på scenen,

Lær mer om slagverk i serien Slagverk for Dummies .

Hele åtte slagverkere på scenen

«Bonham» er skrevet for åtte slagverkere og ble første gang framført i 1989. 2010-versjonen blir framført av Rune Halvorsen med venner, som i dette tilfellet er:

Christian M. Berg, Torbjørn Ottersen, Heming Valebjørg, Morten Belstad, Terje Viken, Joakim Nordin, Birger Mistereggen og Bjørn Rabben.

I tillegg til «Bonham»ble det denne kvelden også spilt verker av bl.a. Sofia Gubaidulina, Øistein Sommerfeldt og Kjell Samkopf. Konserten blir lagt ut i sin helhet neste uke på KORKs hjemmeside

Kulturstrøm

  • – Kulturpolitikken må styrke folk

    – Politikken bør fremme den demokratiske samtalen ved å styrke evne og vilje hos befolkningen til å finne og fortolke informasjon og forstå ytringer, slår en studie av kulturens rolle i Norge fast. Studien er gjort for Kulturdepartementet, og skal gi innspill til mulige endringer i kulturpolitikken.Det vises til flere trender som man venter kommer til å påvirke hvordan kulturen påvirker samfunnet i årene som kommer. Les hele rapporten her.

  • – Kulturutbytte, men ikke i penger

    Norges utbytte av programmet som har kostet Norge nærmere 167 millioner kroner de siste tre årene er vanskelig å måle i kroner og øre, men programmet er likevel verdifullt, skriver Kulturdepartementet. De har fått evaluert Norges deltakelse i EU-programmet «Kreativt Europa». Programmet gir norske aktører innen TV, film, kunst og kultur muligheter til å samarbeide internasjonalt og til å nå ut til et større europeisk publikum. Les hele rapporten her.