Død trommis vant avstemning

John Bonham er mest savnet av de døde rockelegendene. Hvem savner du mest?

Foto: Promo

Queen - Freddie Mercury

SAVNET: Freddie Mercury.

Foto: GILL ALLEN / AP
Elvis Presley

SAVNET: Elvis Presley.

Foto: AP

SAVNET: John Lennon.

Foto: John Lindsay / Scanpix/AP

Nettstedet Thisdayinmusic.com viser oversikt over daglige hendelser av betydning i musikkhistorien, sortert på dato og år.

Den siste tiden har de hatt avstemning blant sine lesere, ved hjelp av nettstedet Polldaddy , om hvilken avdød musiker de ville bragt tilbake til livet - for én konsert - om de hadde muligheten.

Stakk av med seieren

Naturlig nok har avdøde legender som John Lennon, Jimi Hendrix, Elvis Presley, Kurt Cobain og Freddie Mercury fått mange stemmer. Men overraskende nok var det den tidligere trommeslageren i Led Zeppelin, John Bonham som stakk av med seieren.

Bonham blir av mange regnet som tidenes beste rocketrommis og denne avstemningen sier også trolig mye om Led Zeppelins popularitet.

Leserene kunne også selv skrive inn navn på artister de ville ha tilbake til livet, i tillegg til den allerede oppsatte lista - og nokså overraskende fikk både skandalesangeren Amy Winehouse og Stones-gitarist Keith Richards stemmer.

Den endelige lista etter avstemningen:

 1. John Bonham
 2. Freddie Mercury
 3. Elvis Presely
 4. John Lennon
 5. Jimi Hendrix
 6. Kurt Cobain
 7. Bob Marley
 8. Jim Morrison
 9. Johnny Cash
 10. Jeff Buckley
 11. Stevie Ray Vaughan
 12. Dimebag Darrell
 13. Frank Zappa
 14. Ian Curtis
 15. Janis Joplin
 16. Bon Scott
 17. Jerry Garcia
 18. Phil Lynott
 19. Karen Carpenter
 20. Keith Moon

Hvilken avdød rocker savner du mest? Kommenter her:

Kulturstrøm

 • Ny sjefdirigent til KORK

  KORKs nye sjefdirigent fra høsten 2020 er tsjekkiske Petr Popelka, som overtar direkte etter Miguel Harth-Bedoya, som har hatt sjefdirigentjobben fra 2013. Popelka er av mange beskrevet som en sensasjon og er en av de raskest stigende dirigentstjerner i verden i dag. nrk.no/kork

  Petr Popelka
  Foto: Javier Ernesto Auris Chavez / NRK
 • Nominert til Grammy

  Musikkprodusent Morten Lindberg er nominert til Grammy for albumet «Lux» med Trondheimsolistene og Nidarosdomens jentekor. Plata ble spilt inn i Nidarosdomen. Lindberg er også nominert til prisen som årets klassiske produsent. Dette betyr at han tilsammen er nominert til Grammy 28 ganger.