Hopp til innhold

YouTube-stjerne med 20 mill. følgere i Spektrum: – Helt utrolig

Markiplier har nesten 20 millioner følgere på YouTube-kanalen sin. I kveld underholder han 1200 tilhengere i Oslo Spektrum.

Christine Naustdal og Karoline Gullerud Solvik ser opp til YouTube-stjernen Markiplier. I kveld får de endelig se han i Oslo spektrum.

MARKIPLIER-FANS: Christine Naustdal og Karoline Gullerud Solvik ser på amerikaneren Markiplier som et stort forbilde.

28-åringen fra USA har spesialisert seg på spill, såkalte Let’s Play-videoer, ofte i sjangerne Survival Horror og Action. Videoene på YouTube-kanalen hans har flere enn 200 millioner visninger i måneden,

I fjor sommer ble han rangert som nr. 1 på Forbes liste over verdens mest innflytelsesrike spillere.

Nå har han lagt ut på verdensturneen «You’re Welcome», som også er hans aller første. I kveld viser han showet sitt til rundt 1200 publikummere i Oslo Spektrum.

Markiplier

Youtube-stjernen Markiplier har nesten 20 millioner følgere.

Foto: Skjermdump / Youtube

Amerikaneren som til daglig er bosatt i varme Los Angeles har lagt merke til de mange minusgradene i Sør-Norge. I en Twitter-melding publisert få timer før showet startet oppfordret han tilhengerne til å kle seg godt:

Laster Twitter-innhold

Mens Oslo Spektrum vanligvis har plass til opp mot 10.000 publikummere ønsker amerikaneren en litt mere intim stemning. Det var kun lagt ut 1400 billetter til showet. Rundt 1200 av dem er solgt.

Her kan du se Markipliers promovideo til turneen:

– Et stort forbilde

28-åringen er svært populær i det unge spillmiljøet i Norge. To tilhengere NRK har møtt sier at han er et stort forbilde.

– Han bryr seg om alle. Det vises blant annet gjennom at han har hatt flere innsamlinger hvor han samler inn penger til organisasjoner som trenger det. Det er så rørende, og han er så koselig, sier Christine Naustdal.

Hun er i Oslo Spektrum sammen med venninnen Karoline Gullerud Solvik. Det er første gang de er på show med en Youtube-stjerne, og de har gledet seg lenge til å se Markiplier i levende live.

– Det er noe med at det skjer her og nå. Vi ser han, vi kan høre han, og vi har faktisk mulighet til kunne å spørre han om ting. Det er ikke bare en video. Det som skjer her nå skjer bare en gang, sier de to 17- og 18-åringene.

Heller Youtube-show enn konsert

De er klare på at de ville valgt å se favoritt-youtuberen framfor favorittbandet.

– Man kommer mye nærmere youtuberne enn man hadde gjort på en stor konsert med et band, sier Naustdal.

– For noen er dette veldig nerdete og sært, men for andre som meg og Karoline er dette kjempestort og helt utrolig, sier Solvik.

Christine Naustdal og Karoline Gullerud Solvik

HELLER YOUTUBE-SHOW: Christine Naustdal og Karoline Gullerud Solvik ville valgt Youtube-show fremfor konsert med favorittbandet, fordi de føler at de kommer nærmere.

Foto: Christian Ingebrethsen / NRK

Utsolgt flere steder

Markiplier startet turneen tidligere i år i USA med utsolgte show og flere ekstraforestillinger. Etter besøket i Oslo går turen videre til København og Stockholm.

I tillegg til å spille videospill driver Markiplier veldedighetskampanjer. Han har også engasjert seg politisk.

Få dager etter skolemassakren i Florida la han ut en video på YouTube der han argumenterte for strengere våpenlover.

Kulturstrøm

 • Tupac-mistenkt siktet for drap

  Politiet i Las Vegas har arrestert en mann mistenkt i drapssaken etter at Tupac ble skutt og drept i 1996, melder nyhetsbyrået Associated Press. Han er siktet for drapet.

  Mannen har selv innrømmet i intervjuer og i en egen selvbiografi fra 2019 at han var i bilen da skuddvekslingen skjedde, skriver NTB.

  Tupac var bare 25 år da han døde.

  Tupac Shakur var også kjent som 2Pac og etter hvert Makaveli – og solgte over 80 millioner album på den tida da folk kjøpte fysiske plater.

  Han var involvert i flere skyteepisoder og var en del av konflikten mellom rapperne på øst- og vestkysten av USA.

  Tupac
  Foto: AP / NTB