WHAM! gjenforenes

Wham!, som herjet hitlistene verden over på 1980-tallet, planlegger gjenforening.

Wham! - George Michael og Andrew Ridgeley
Foto: Promo

George Michael
Foto: YOSHIKAZU TSUNO / AFP

Popduoen skapte udødelige popklassikere som «Last Christmas» og «Wake Me Up Before You Go Go».

Ifølge Sunday Mirror er det en julekonsert som skal føre skandaleforfulgte George Michael og hans mer anonyme makker fra Wham, Andrew Ridgeley, sammen igjen, melder NTB.

Måtte overtale Andrew

Det er engelske Sunday Mirror som skriver at duoen, som gikk i graven med George Michaels solokarriere, skal være klar for å spille sammen igjen. Og skal vi tro den engelske avisen, måtte det en hel del overtalelse til fra Michaels side for å få Ridgeley på gli.

Julekonserten skal utspille seg på Wembley Arena i London rundt juletider, og på scenen stiller også de to korjentene Pepsi og Shirlie.

En venn nær Michael sier til Sunday Mirror:

- Kunne ikke vært gladere

- George er overlykkelig over at Andrew har gått med på å opptre sammen med ham. Dette har George tenkt lenge på. Han kunne ikke vært gladere.

Wham ble grunnlagt i 1981. Duoen hadde ti låter på topp-ti-listene verden over før den ble oppløst i 1986. George Michael hadde deretter stor suksess som soloartist utover 1990-tallet.

Nå er Michael i gang med sin første soloturné på femten år. Torsdag 19. oktober står George Michael på scenen i Oslo Spektrum.

Wham på Live Aid, 13. juli 1985.
Foto: AP

Kulturstrøm

 • Skal spille Quisling i TV-serie

  Anders Baasmo Christiansen er aktuell i tittelrollen i den nye storsatsingen «Quisling» som skal gi seerne innblikk i den tapende siden under andre verdenskrig. Det melder Rushprint , som også avslører at den nordiske satsingen har vært under utvikling en stund. – For min del vil jobben handle om hvilke sider av Quisling man må ta tak i, for å forstå hvorfor det gikk så galt, sier skuespilleren i et intervju i Dagbladet. «Quisling» lages av selskapet Viafilm og Bjørn Ekeberg er manusforfatter. (NTB).

  Anders Baasmo Christiansen
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • Fikk prestisjefylt litteraturpris

  Nordirske Anna Burns er vinner av årets Man Booker International Prize i London. Burns fikk prisen for sin fiksjonsroman «Milkman», som ble tildelt tirsdag kveld. Prisen er en av de mest prestisjefylte internasjonale bokprisene i verden.

  Anna Burns
  Foto: Frank Augstein / AP