Hopp til innhold

WHAM! gjenforenes

Wham!, som herjet hitlistene verden over på 1980-tallet, planlegger gjenforening.

Wham! - George Michael og Andrew Ridgeley
Foto: Promo

George Michael
Foto: YOSHIKAZU TSUNO / AFP

Popduoen skapte udødelige popklassikere som «Last Christmas» og «Wake Me Up Before You Go Go».

Ifølge Sunday Mirror er det en julekonsert som skal føre skandaleforfulgte George Michael og hans mer anonyme makker fra Wham, Andrew Ridgeley, sammen igjen, melder NTB.

Måtte overtale Andrew

Det er engelske Sunday Mirror som skriver at duoen, som gikk i graven med George Michaels solokarriere, skal være klar for å spille sammen igjen. Og skal vi tro den engelske avisen, måtte det en hel del overtalelse til fra Michaels side for å få Ridgeley på gli.

Julekonserten skal utspille seg på Wembley Arena i London rundt juletider, og på scenen stiller også de to korjentene Pepsi og Shirlie.

En venn nær Michael sier til Sunday Mirror:

- Kunne ikke vært gladere

- George er overlykkelig over at Andrew har gått med på å opptre sammen med ham. Dette har George tenkt lenge på. Han kunne ikke vært gladere.

Wham ble grunnlagt i 1981. Duoen hadde ti låter på topp-ti-listene verden over før den ble oppløst i 1986. George Michael hadde deretter stor suksess som soloartist utover 1990-tallet.

Nå er Michael i gang med sin første soloturné på femten år. Torsdag 19. oktober står George Michael på scenen i Oslo Spektrum.

Wham på Live Aid, 13. juli 1985.
Foto: AP

Kulturstrøm

  • Buing under Israels øving til ESC-semifinale

    Da Israel øvde i Malmö onsdag kveld ble det buet fra salen. Ifølge opptak NRK har hørt og Aftonbladet. Den svenske avisen skriver også at sikkerhetsvakter stod langs trappen opp til scenen da den israelske artisten Eden Golan stod på scenen under generalprøven. Når den andre semifinalen går av stabelen torsdag sensurerer EBU lyden ut på lufta.

  • Får støtte frå pappa

    Den svenske artisten Eric Saade markerte støtte for Palestina under eit Eurovision-arrangement tysdag.

    No får han støtte frå pappa Walid Saade, melder Expressen.

    – Vi viser at vi finst og at det som pågår ikkje får skje, seier han til avisa.

    Besteforeldra til Eric Saade flykta frå Palestina til Libanon i 1948.

    Sweden Eurovision Song Contest Semi-Final
    Foto: Martin Meissner / AP
  • Regjeringen gir en million kroner til Rørosmartnan

    – Rørosregionen er en viktig region for Norge. En investering i kvalitet for investering for Rørosmartnan gir et godt bidrag. Sammen med det lokale næringslivet vil regjeringen bidra til at kulturhistorien og tradisjonene blir sikret på Røros og bevilge 1.000.000 kroner til Rørosmartnan, sier Jonas Gahr Støre.

    Støre var i vinter på besøk på Røros og åpnet arrangementet som første statsminister. Bidraget kommer I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett, som legges fram 14. mai.

    – Dette er en merkedag for oss på Røros, og et viktig signal om at Rørosregionen er viktig også for hele Norge, sier ordfører Isak Veierud Busch (A).

    Støre på Rørosmartnan
    Foto: Statsministerens kontor