Hopp til innhold

Westlife-stjerne klar for Eurovision

Nicky Byrnes, tidligere medlem av boybandet «Westlife», skal kjempe for Irland i årets Eurovision Song Contest.

Gruppebilde av Westlife

POPULÆRE: Boybandet Westlife var svært populært i begynnelsen av 2000-tallet. Her er (fra venstre) Shane Filan, Mark Feehily, Kian Egan og Nicky Byrne i 2004.

Foto: JOHN COGILL / Ap

Byrnes har fortsatt høy stjerne som artist i hjemlandet.

Han trenger ikke engang å konkurrere om å bli Irlands kandidat i Eurovision Song Contest. Byrnes blir sendt rett til finalen i Sverige med sin egenkomponerte låt «Sunlight», skriver SVT.

– Å få sjansen til å representere landet vårt er stort. Jeg ser virkelig fram til det, sier Byrnes til den irske kringkasteren RTÉ.

Westlife regnes som et av de mest vellykkede boybandene gjennom tidene, og solgte over 44 millioner album verden over. Bandet rakk å gi ut ni album før de ble oppløst i 2011.

Nicky Byrne fra Westlife under pressekonferansen før Nobels fredspris konserten 2009

TILBAKE TIL SVERIGE: Nicky Byrne sier til den irske kringkasteren RTÉ at han gleder seg til å besøke Sverige igjen, et land hvor Westlife ble godt tatt imot. Her fra pressekonferansen i forbindelse med Nobel fredspris i 2009.

Foto: Josefsen, Jon-Michael / NTB scanpix

Ifølge den irske avisa Mirror er Byrne være så glad for å representere Irland at han har takket nei til betaling for å stille i konkurransen. Pengene skal heller brukes på Nicky Byrnes' opptreden.

Låten han skal delta med blir beskrevet som en pop- eller softrock-låt, og er skrevet med Wayne Hector og Ronan Hardiman.

Hector laget flere hitsingler for Westlife, blant annet «Flying Without Wings», «Swear It Again» og «World Of Our Own». I ettertid har låtskriveren skrevet låter for One Direction, All Saints og Nicki Minaj.

Med denne låtskriver-ekspertisen håper Irland på en bedre plassering enn de har hatt de siste årene, og Byrne har selv sagt at han er klar for å gå helt til topps i Eurovision.

Nasjonen kom hverken til finalen i 2014 eller 2015, og det er 20 år siden de sist vant sangkonkurransen. Mellom 1970 og 1996, derimot, vant Irland Eurovision hele syv ganger.

Årets Eurovision-finale er i Stockholm 14. mai.

Nicky Byrne fra Westlife under pressekonferansen før Nobels fredspris konserten 2009

TILBAKE TIL SVERIGE: Nicky Byrne sier til den irske kringkasteren RTÉ at han gleder seg til å besøke Sverige igjen, et land hvor Westlife ble godt tatt imot. Her fra pressekonferansen i forbindelse med Nobel fredspris i 2009.

Foto: Josefsen, Jon-Michael / NTB scanpix

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters