Westlife-stjerne klar for Eurovision

Nicky Byrnes, tidligere medlem av boybandet «Westlife», skal kjempe for Irland i årets Eurovision Song Contest.

Gruppebilde av Westlife

POPULÆRE: Boybandet Westlife var svært populært i begynnelsen av 2000-tallet. Her er (fra venstre) Shane Filan, Mark Feehily, Kian Egan og Nicky Byrne i 2004.

Foto: JOHN COGILL / Ap

Byrnes har fortsatt høy stjerne som artist i hjemlandet.

Han trenger ikke engang å konkurrere om å bli Irlands kandidat i Eurovision Song Contest. Byrnes blir sendt rett til finalen i Sverige med sin egenkomponerte låt «Sunlight», skriver SVT.

– Å få sjansen til å representere landet vårt er stort. Jeg ser virkelig fram til det, sier Byrnes til den irske kringkasteren RTÉ.

Westlife regnes som et av de mest vellykkede boybandene gjennom tidene, og solgte over 44 millioner album verden over. Bandet rakk å gi ut ni album før de ble oppløst i 2011.

Nicky Byrne fra Westlife under pressekonferansen før Nobels fredspris konserten 2009

TILBAKE TIL SVERIGE: Nicky Byrne sier til den irske kringkasteren RTÉ at han gleder seg til å besøke Sverige igjen, et land hvor Westlife ble godt tatt imot. Her fra pressekonferansen i forbindelse med Nobel fredspris i 2009.

Foto: Josefsen, Jon-Michael / NTB scanpix

Ifølge den irske avisa Mirror er Byrne være så glad for å representere Irland at han har takket nei til betaling for å stille i konkurransen. Pengene skal heller brukes på Nicky Byrnes' opptreden.

Låten han skal delta med blir beskrevet som en pop- eller softrock-låt, og er skrevet med Wayne Hector og Ronan Hardiman.

Hector laget flere hitsingler for Westlife, blant annet «Flying Without Wings», «Swear It Again» og «World Of Our Own». I ettertid har låtskriveren skrevet låter for One Direction, All Saints og Nicki Minaj.

Med denne låtskriver-ekspertisen håper Irland på en bedre plassering enn de har hatt de siste årene, og Byrne har selv sagt at han er klar for å gå helt til topps i Eurovision.

Nasjonen kom hverken til finalen i 2014 eller 2015, og det er 20 år siden de sist vant sangkonkurransen. Mellom 1970 og 1996, derimot, vant Irland Eurovision hele syv ganger.

Årets Eurovision-finale er i Stockholm 14. mai.

Nicky Byrne fra Westlife under pressekonferansen før Nobels fredspris konserten 2009

TILBAKE TIL SVERIGE: Nicky Byrne sier til den irske kringkasteren RTÉ at han gleder seg til å besøke Sverige igjen, et land hvor Westlife ble godt tatt imot. Her fra pressekonferansen i forbindelse med Nobel fredspris i 2009.

Foto: Josefsen, Jon-Michael / NTB scanpix

Kulturstrøm

 • Skipstunnel kan bli klar i 2025

  Verdens lengste tunnell for skip som er foreslått på Stadt kan tas i bruk i 2025, melder Kystverket, som mener kostnadene kan holdes innenfor rammene til Nasjonal transportplan. Storinget må vedta investeringen. Her kan du se flere bilder av Snøhettas forslag til tunnelen, 1,7 km lang.

  Stad skipstunnel
  Foto: Kystverket/Snøhetta
 • Gloria Vanderbilt er død

  Den ikoniske amerikanske moteskaperen og kunstneren døde med familien rundt seg, 95 år gammel, melder CNN. Vanderbilt arvet en av USAs rikeste familier, men markerte seg også som forfatter med flere bestselgende bøker. Hun arbeidet også som maler, skuespiller og var en pioner for designerjeansen, skriver Vogue.

  Gloria Vanderbilt
  Foto: AP
 • Fatboy Slim kuraterer Smileykunst

  DJen har inkludert sin egen samling i utstillingen «Smile High Club» han har valgt kunst til i Lisboa. Han har samlet på den ikoniske Smiley-en siden han oppdaget den på Talking Heads´ 12"single «Psycho Killer» i 1977, sier han til Underdogs Gallery. Den stiliserte Smiley-en ble designet av Harvey Ball i 1963.

  Smiley
  Foto: Wikimedia Commons