Westlife-stjerne klar for Eurovision

Nicky Byrnes, tidligere medlem av boybandet «Westlife», skal kjempe for Irland i årets Eurovision Song Contest.

Gruppebilde av Westlife

POPULÆRE: Boybandet Westlife var svært populært i begynnelsen av 2000-tallet. Her er (fra venstre) Shane Filan, Mark Feehily, Kian Egan og Nicky Byrne i 2004.

Foto: JOHN COGILL / Ap

Byrnes har fortsatt høy stjerne som artist i hjemlandet.

Han trenger ikke engang å konkurrere om å bli Irlands kandidat i Eurovision Song Contest. Byrnes blir sendt rett til finalen i Sverige med sin egenkomponerte låt «Sunlight», skriver SVT.

– Å få sjansen til å representere landet vårt er stort. Jeg ser virkelig fram til det, sier Byrnes til den irske kringkasteren RTÉ.

Westlife regnes som et av de mest vellykkede boybandene gjennom tidene, og solgte over 44 millioner album verden over. Bandet rakk å gi ut ni album før de ble oppløst i 2011.

Nicky Byrne fra Westlife under pressekonferansen før Nobels fredspris konserten 2009

TILBAKE TIL SVERIGE: Nicky Byrne sier til den irske kringkasteren RTÉ at han gleder seg til å besøke Sverige igjen, et land hvor Westlife ble godt tatt imot. Her fra pressekonferansen i forbindelse med Nobel fredspris i 2009.

Foto: Josefsen, Jon-Michael / NTB scanpix

Ifølge den irske avisa Mirror er Byrne være så glad for å representere Irland at han har takket nei til betaling for å stille i konkurransen. Pengene skal heller brukes på Nicky Byrnes' opptreden.

Låten han skal delta med blir beskrevet som en pop- eller softrock-låt, og er skrevet med Wayne Hector og Ronan Hardiman.

Hector laget flere hitsingler for Westlife, blant annet «Flying Without Wings», «Swear It Again» og «World Of Our Own». I ettertid har låtskriveren skrevet låter for One Direction, All Saints og Nicki Minaj.

Med denne låtskriver-ekspertisen håper Irland på en bedre plassering enn de har hatt de siste årene, og Byrne har selv sagt at han er klar for å gå helt til topps i Eurovision.

Nasjonen kom hverken til finalen i 2014 eller 2015, og det er 20 år siden de sist vant sangkonkurransen. Mellom 1970 og 1996, derimot, vant Irland Eurovision hele syv ganger.

Årets Eurovision-finale er i Stockholm 14. mai.

Nicky Byrne fra Westlife under pressekonferansen før Nobels fredspris konserten 2009

TILBAKE TIL SVERIGE: Nicky Byrne sier til den irske kringkasteren RTÉ at han gleder seg til å besøke Sverige igjen, et land hvor Westlife ble godt tatt imot. Her fra pressekonferansen i forbindelse med Nobel fredspris i 2009.

Foto: Josefsen, Jon-Michael / NTB scanpix

Kulturstrøm

 • Operaverden delt om Domingo

  De store operahusene verden rundt avventer videre gransking av påstandene mot tenorstjernen Plácido Domingo om seksuell trakassering. Ni kvinner hevder Domingo har forlangt sex i bytte for oppdrag. Flere kvinner har også uttrykt støtte til Domingo.

  Sexual Misconduct Placido Domingo
  Foto: Bernat Armangue / AP
 • Jente får ikke synge i guttekor

  En tysk domstol har avvist et krav om at ei ni år gammel jente må få synge i det ærverdige guttekoret i domkirken i Berlin. Jentas mor gikk til sak mot koret da datteren ikke ble tatt opp etter en audition, og hevdet at niåringen var utsatt for kjønnsdiskriminering. Domstolen mener at retten til kunstnerisk frihet trumfer jentas rettigheter. (NTB)

 • Peter Fonda (79) er død

  Den amerikanske skuespilleren Peter Fonda, best kjent fra filmen «Easy Rider», er død, melder TMZ. 79-åringen døde av kreft, i hjemmet sitt i Los Angeles fredag morgen, med familien rundt seg, opplyser en talsmann for familien til nettstedet.