NRK Meny
Normal

Washington Post: – En sensasjon

Ida Maria karakteriseres som «Kelly Clarkson med et glasskår i skoen og litt Jack Daniels i glasset».

Ida Maria på Spellemannprisen 2008.

Ida Maria ble årets nykommer på Spellemannprisen 2008.

Foto: Erlend Lånke Solbu / NRK

Nett-tv:

Anmeldelse av Ida Marias plate i Kulturnytt

Den amerikanske prestisjeavisen The Washington Post roser Ida Maria, når hun nå slipper debutalbumet sitt i USA.

innledet med et skrik

Avisen utnevner låten «Oh My God», hennes første hitsingel, til «en av de store singlene i 2008» – og fastslår at Ida Marias introduksjon til den internasjonale popscenen ble innledet med et skrik.

Etter å ha gått gjennom albumet «Fortress Around My Heart» konkluderer avisens anmelder at Ida Maria «er en skandinavisk sensasjon som er verdt å skrike om».

«Forfriskende, men ujevn»

Albumanmeldelsen fastslår at unge Børli Sivertsens debut er «forfriskende, men ujevn», fordi den polerte produksjonen tidvis krasjer med den rå, dype stemmen hennes.

Likevel mener The Washington Post at når Ida Maria er god – og det er «når hun ikke høres bedøvet ut» – så er hun «ofte fantastisk». Da mener anmelderen at hun høres ut som noe à la PJ Harvey med kor og musikalske hooks, eller «Kelly Clarkson med et glasskår i skoen og litt Jack Daniels i glasset».

Video nsps_upload_2008_10_24_13_9_23_46.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

VIDE: Ida Maria, «I like you better when you're naked».

Kulturstrøm

 • «Mamma Mia»-oppfølger slo original

  Kinopremieren for «Mamma Mia! Here We Go Again» er den sterkeste åpningshelgen for en kinofilm i Norge siden 2015, skriver Dagbladet. Da besøkte over 170.000 kinogjengere James Bond-filmen «Spectre». «Mamma Mia! Here We go Again» ble sett av over 140.867 kinogjengere I helgen, viser tall fra Filmweb. Originalen «Mamma Mia» ble til sammenligning bare sett av drøyt 64.000 publikummere i åpningshelgen i 2008. Jeg rekker å lure på om alle de store hitene ble brukt opp i originalen, mente NRKs anmelder om den nye filmen.

  Lily James
  Foto: United International Pictures
 • Soulmusikk-fotografier utgis i bok

  Nær 300 fotografier som den amerikanske musikk-fotografen Bruce W Talamon tok av de største R & B-, funk- og soulartistene i USA på 1970-tallet og tidlig 1980-tall, utgis i en samlebok. De fleste bildene er aldri tidligere blitt publisert. Blant artistene som Talamon fikk komme nært inn på dagliglivet til, er Jackson 5, James Brown, Stevie Wonder og Diana Ross. Talamon sier til The Guardian at han aldri planla å bli fotograf, og mangler formell utdannelse. Det første bildet han tok var av Isaac Hayes på musikkfestivalen Wattstax i 1972. Konserten var en veldedighetskonsert til minne om det afroamerikanske opprøret i i bydelen Watts sør i Los Angeles.

  Diana Ross
  Foto: STR / REUTERS