Ida Maria skal synge på Skavlan

Fredrik Skavlan liker tydligvis kvinnelige stemmer fra nord. Tidligere i høst sang Christel Alsos på Skavlan. Nå er det Ida Maria (26) sin tur.

Ida Maria

NY PLATE OG SKAVLAN: Ida Maria har blitt 26 år, og er ute med sitt andre album. Det tredje er allerede under arbeid.

Foto: Brit Jorunn Svanes / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Og det er en fasjonabel forsamling Ida Maria får hilse på i Stockholm. Hollywoodstjernen og Oscarvinneren Holly Hunter kommer til Skavlan. Det gjør også FN-diplomat Jan Eliasson, samt Lill-Babs og rapperen Petter.

Ida Maria skal stå for det musikalske innslaget i ukas Skavlan. Og det blir garantert god drahjelp for Ida Maria, som sikter hun mot stjernene med sitt nye albumet «Bad Karma».

Da nordlandsartisten Christel Alsos fra Fauske gjestet Skavlan tidligere i høst opplevde hun et boom i platesalget i tida etter Skavlan-opptredenen. Allerede uka etter optredenen på det poulære talkshowet, var låten «Finding Gold» den mest nedlastede i Sverige.

Var gjest på Jay Leno

Nå er det ikke første gangen Ida Maria gjester et populært talkshow. I april i fjor rocket Ida Maria fletta av den amerikanske talkshowkongen Jay Leno.

– Fantastic, great, sa Jay Leno etter at Ida Maria var ferdig og tok henne i hånda. Programmet hans på NBC blir sett av fem millioner daglig.

Også Hugh Jackman, som er kåret til verdens mest sexy mann, lot seg imponere av den norske rockestjerna.

Roer ned tempoet

Ida Mara Børli Sivertsen har vært borte fra rampelyset i ett år. I september i fjor kollapset hun på en scene i Boston i USA, og var helt utslitt både mentalt og fysisk. Men nå er hun på full fart tilbake som artist, og endelig klar med sitt andre album, «Katla».

– Jeg føler jeg er ute av den verste perioden. Nå er det masse positivt som skjer, og det er godt å være meg nå, sier hun.

Denne gangen tar rockeren det litt mer med ro, selv om «Katla» skal ut i USA til neste år.

– Og så er det faktisk snakk om lansering i Brasil og andre land i Sør-Amerika, sier Ida Maria.

Men like mange konserter blir det ikke, forteller hun.

– Vi har ikke planlagt så mye. Vi tar det som det kommer.