NRK Meny
Normal

Vinter i Frankrike

Vinter In Hollywood er i ferd med å signere kontrakt med det franske plateselskapet So French Records.

Vinter In Hollywood (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

I slutten av forrige måned var Aleksander Vinter én av ti utvalgte i Urørtfinalen 2009 i Trondheim, men låta ”Virus” nådde ikke helt opp. Nå åpner det seg imidlertid nye muligheter for 21-åringen fra Holmestrand.

– Det startet med at jeg sendte ut et par demoer til utvalgte selskaper i Frankrike.

God tilbakemelding

Tilbakemeldingen fra spesielt ett selskap var intet mindre enn fantastisk: ”You say they think you sound french? That only means one thing: Talent! Tell Vinter he’s joining our team!”.

– Jeg har takket ja til So French Records, og det blir en tur til Frankrike snart, for å snakke om detaljene og skrive autografen min på det store papiret.

Se intervju med Aleksander Vinter før Urørtfinalen 2009 på Samfundet

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Først ep

Når produktet kommer i butikkene er uvisst, siden det tross alt er en uke siden han fikk tilbudet.

– Det jeg og selskapet først og fremst har blitt enige om, er å få slengt ut en ep i Norge og Frankrike. Men det blir også Itunes, Beatport og hele styret. Jeg skal også forsøke å krangle meg til vinyl, men vi får se hva som skjer.

So French Records er et indieselskap med rundt 20 artister i stallen fra før av.

– De har en del perler på labelet sitt, som Freshlovers , Super 64 , Superfunk og Overthrill . Sistnevnte er jeg stor fan av, og vi har blitt gode venner gjennom MySpace og Facebook.

Ohlala

Ikke nok med at Vinter snart signerer med So French Records, han har også blitt med i et Norsk-Fransk prosjekt.

– Jeg har nettopp blitt med i et prosjekt som heter ”Ohlala” som består av beryktede Dj Final, en koselig fransk house dj og meg selv. Vi skal sammen forsøke å integrere fransk klubbmusikk på den norske scenen. Med andre ord blir ikke Norge kvitt meg med det første.

SE: Dokumentaren om Urørtfinalen 2009

Flere kulturnyheter