NRK Meny
Normal

Ville gi formuen til barna

Luciano Pavarotti ville ikke at hans andre kone skulle få så mye likevel.

Luciano Pavarotti og kone nummer to Nicoletta Mantovani

et håndskrevet, nylig offentliggjort testament skjenker Luciano Pavarotti størstedelen av formuen til sine fire barn - og lite til kone nummer to, Nicoletta Mantovani.

Foto: MARCO VASINI / AP

Et nytt, håndskrevet testamente avslører at Luciano Pavarotti etterlot mesteparten av sin store formue til barna - og ikke til sin kone nummer to, Nicoletta.

Skrevet av Pavarotti selv

Testamentet er datert desember 2006, og skrevet av Pavarotti selv - i motsetning til de tidligere offentliggjorte testamentene, som ble diktert til hans advokater.

Dokumentet ble offentliggjort denne uken av advokat Silvio Vezzi, som representerer operasangerens eldstedatter Lorenza Pavarotti. Kilder nær de tre døtrene fra hans første ekteskap sier at dette testamentet «viser Luciano Pavarottis sanne vilje» i motsetning til de to testamentene som fremkom i september.

vil bestride det «amerikanske» testamentet

Der fikk Pavarottis nye frue, Nicoletta Mantovani, halvparten av formuen mens resten ble fordelt mellom de tre døtrene fra første ekteskap og Pavarottis og Mantovanis fire år gamle datter Alice.

Testamente nummer to skjenket alle hans amerikanske eiendommer og midler til Mantovani alene.

De tre eldstedøtrenes advokater har ifølge Daily Mail allerede uttalt at de vil bestride det «amerikanske» testamentet, og nå blir det høyst sannsynlig mer intriger rundt det nye, håndskrevne testamentet. Der får Mantovani kun familiehjemmet i Pesaro og halvdelen av to selskaper hun og Pavarotti eide sammen, mens resten går til hans fire døtre.

«Besatt av penger»

Det har ifølge avisen ingen rettslig verdi, men døtrene mener det viser farens egentlige ønske. Ifølge kilder synes de det er underlig at han seks måneder senere hadde forandret mening fullstendig.

Venner av Pavarotti har avslørt hvordan Mantovani var blitt «besatt av penger», og at operastjernen var nær ved å forlate henne etter fire års ekteskap.

Kulturstrøm

  • Fant ukjent Stanley Kubrick-manus

    Et Stanley Kubrick-manus de fleste trodde ikke fantes er funnet. «Burning Secret» er en filmatisering av en novelle av Stefan Zweig, skriver The Guardian. Manuset er skrevet i 1956 sammen med forfatteren Calder Willingham, og ble funnet av en filmprofessor ved Bangoor-universitetet, Nathan Abrams. – Alle trodde dette var tapt, jeg kunne ikke tro det da jeg fant det. Kubrick-fans har visst at han ville skrive dette manuset men ingen visste at han gjorde det ferdig, sier Abrams til avisen. Les mer om Kubrick hos NRK Filmpolitiet.

    Stanley Kubrick
    Foto: AP/Scanpix
  • "Pariserne" på Lillehammer

    Per Krogh var blant Matisse-elevene som levde det livlige bohemliv i Paris, men han tjenestegjorde også som skiskoldat for Frankrike under den 1.verdenskrig. I utstillingen "Pariserne" på Lillehammer kunstmuseum vises Krohgs kunst fra Paris sammen med flere andre norske kunstnere som ble en del av Matisse-kretsen tidlig på 1900-tallet. Hør historien i Studio 2 i NRK P2: