Ville gi formuen til barna

Luciano Pavarotti ville ikke at hans andre kone skulle få så mye likevel.

Luciano Pavarotti og kone nummer to Nicoletta Mantovani

et håndskrevet, nylig offentliggjort testament skjenker Luciano Pavarotti størstedelen av formuen til sine fire barn - og lite til kone nummer to, Nicoletta Mantovani.

Foto: MARCO VASINI / AP

Et nytt, håndskrevet testamente avslører at Luciano Pavarotti etterlot mesteparten av sin store formue til barna - og ikke til sin kone nummer to, Nicoletta.

Skrevet av Pavarotti selv

Testamentet er datert desember 2006, og skrevet av Pavarotti selv - i motsetning til de tidligere offentliggjorte testamentene, som ble diktert til hans advokater.

Dokumentet ble offentliggjort denne uken av advokat Silvio Vezzi, som representerer operasangerens eldstedatter Lorenza Pavarotti. Kilder nær de tre døtrene fra hans første ekteskap sier at dette testamentet «viser Luciano Pavarottis sanne vilje» i motsetning til de to testamentene som fremkom i september.

vil bestride det «amerikanske» testamentet

Der fikk Pavarottis nye frue, Nicoletta Mantovani, halvparten av formuen mens resten ble fordelt mellom de tre døtrene fra første ekteskap og Pavarottis og Mantovanis fire år gamle datter Alice.

Testamente nummer to skjenket alle hans amerikanske eiendommer og midler til Mantovani alene.

De tre eldstedøtrenes advokater har ifølge Daily Mail allerede uttalt at de vil bestride det «amerikanske» testamentet, og nå blir det høyst sannsynlig mer intriger rundt det nye, håndskrevne testamentet. Der får Mantovani kun familiehjemmet i Pesaro og halvdelen av to selskaper hun og Pavarotti eide sammen, mens resten går til hans fire døtre.

«Besatt av penger»

Det har ifølge avisen ingen rettslig verdi, men døtrene mener det viser farens egentlige ønske. Ifølge kilder synes de det er underlig at han seks måneder senere hadde forandret mening fullstendig.

Venner av Pavarotti har avslørt hvordan Mantovani var blitt «besatt av penger», og at operastjernen var nær ved å forlate henne etter fire års ekteskap.

Kulturstrøm

 • Filmpolitiets guide til HBO-seriene

  «Better Things» og «Billions» er blant seriene Filmpolitiet mener du absolutt ikke bør bla forbi i HBO Nordic-spilleren. Hør hvorfor, og hvilke andre serier du bør få med deg her:

  Det kan være vanskelig å finne frem i seriejungelen, og jungelen hos HBO Nordic er tett. Vi vet om noen skatter du absolutt ikke bør bla forbi! Her snakker vi ikke om de mest opplagte seriene som for eksempel «Game of Thrones» og «Fargo», men har funnet frem noen av våre favoritter som har gått litt under radaren for mange. Vi tar for oss «The Magicians» (2 min), «Better Things» (9 min), «Billions» (15 min), «Tales from the Tour Bus» (24 min), «The Leftovers» (31 min), «Mr Inbetween» (39 min), «Killing Eve» (46 min).
 • Skuespilleren Bruno Ganz er død

  Den sveitsiske skuespilleren Bruno Ganz er død, 77 år gammel. Ganz ble født i Zürich, hvor han også døde lørdag. Det skriver blant annet Deutsche Welle. Ganz er blant annet kjent for rollen som Adolf Hitler i den Oscar-nominerte filmen Der Untergang i 2004, en rolle han høstet en rekke priser for. (NTB)

  Bruno Ganz
  Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
 • Oscar-akademiet snur

  Etter protester i Hollywood går Oscar-akademiet bort fra planen om å spare sendetid ved å dele ut fire priser i reklamepausene. Et åpent brev signert av 100 filmskapere sier det er en fornærmelse mot viktige fagfunksjoner å ikke inkluderes i sendingen. Det var prisene for kinematografi, redigering, kortfilm og hår og makeup som var planlagt skjøvet under reklamen.

  Oscarstatuetten
  Foto: Skjermdump