Hopp til innhold

Vil gjerne lage ny hurtigrute-tur i mørketida

Produksjonssjefen trekker fram Helgeland, Stamsund og Trollfjorden, blant hurtigrutesendingens beste minner. Samtidig åpner han for ny hurtigrutetur.

Nå som både den 8040 minutter lange sendingen og hurtiguteskipet «Nordnorge» er ved veis ende i Kirkenes, er det et annet spørsmål som opptar seerne: Blir det returreise?

Fristet av mørketida

Rune Møklebust og Thomas Hellum

SJEFENE: Rune Møklebust (t.v.) og Thomas Hellum er ansvarlige for at 2,5 millioner nordmenn har fulgt med på MS Nordnorge.

Foto: NRK

– Hehe, jeg tror nok ikke Arbeidstilsynet går med på det! Nei, nå har vi jo vært innom alle havnene, så vi synes det er best å gi seg når vi er på topp, bokstavelig talt, svarer prosuksjonssjef Rune Møklebust i NRK– før han avslører at dette muligens ikke er det aller siste verden har sett av Hurtigruten på NRK2.

Hurtigruten Trollfjord ved kai i Stokmarknes som lyser opp i kapp med han månefar

MØRKETID: Hurtigruten Trollfjord ved kai i Stokmarknes som lyser opp i kapp med månefar.

Foto: Grete Johansen

– Det har kommet inn noen tips om at vi bør ta returreisen om vinteren – det sies jo at man ikke har opplevd Hurtigruten før man har tatt den i skikkelig dårlig vær, sier produksjonssjefen lurt.

Les hele intervjuet: Hjernene bak «Hurtigruten»

Vil du ha ny hurtigrutetur?

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.