NRK Meny
Normal

Vil gjerne lage ny hurtigrute-tur i mørketida

Produksjonssjefen trekker fram Helgeland, Stamsund og Trollfjorden, blant hurtigrutesendingens beste minner. Samtidig åpner han for ny hurtigrutetur.

Nå som både den 8040 minutter lange sendingen og hurtiguteskipet «Nordnorge» er ved veis ende i Kirkenes, er det et annet spørsmål som opptar seerne: Blir det returreise?

Fristet av mørketida

Rune Møklebust og Thomas Hellum

SJEFENE: Rune Møklebust (t.v.) og Thomas Hellum er ansvarlige for at 2,5 millioner nordmenn har fulgt med på MS Nordnorge.

Foto: NRK

– Hehe, jeg tror nok ikke Arbeidstilsynet går med på det! Nei, nå har vi jo vært innom alle havnene, så vi synes det er best å gi seg når vi er på topp, bokstavelig talt, svarer prosuksjonssjef Rune Møklebust i NRK– før han avslører at dette muligens ikke er det aller siste verden har sett av Hurtigruten på NRK2.

Hurtigruten Trollfjord ved kai i Stokmarknes som lyser opp i kapp med han månefar

MØRKETID: Hurtigruten Trollfjord ved kai i Stokmarknes som lyser opp i kapp med månefar.

Foto: Grete Johansen

– Det har kommet inn noen tips om at vi bør ta returreisen om vinteren – det sies jo at man ikke har opplevd Hurtigruten før man har tatt den i skikkelig dårlig vær, sier produksjonssjefen lurt.

Les hele intervjuet: Hjernene bak «Hurtigruten»

Vil du ha ny hurtigrutetur?

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK