Hopp til innhold

Vidar Villa knuser odds-favoritten i Melodi Grand Prix

Av årets Melodi Grand Prix-finalister er Vidar Villas låt «Moren din» spilt suverent flest ganger på Spotify. Men bookmakerne tror han er sjanseløs mot Rebecca.

Vidar Villa og Rebecca

Vidar Villa er suverent mest spilt på strømmetjenesten Spotify, men odds-selskapene har vesentlig mer tro på at Rebecca Thorsen vinner Melodi Grand Prix på lørdag.

Foto: Julia Naglestad

Dermed er det et svært interessant utgangspunkt i forkant av den norske MGP-finalen i Oslo Spektrum lørdag. Hvem er den største favoritten? Den suverent mest populære låten hos strømmetjenesten Spotify eller bookmakernes yndling?

Bettingselskapene anser Rebecca Thorsen og hennes låt «Who We Are» for å være den sikreste favoritten, og en seier til henne gir en odds på mellom 1,75 og 2,62.

De anser det som langt mindre sannsynlig at Vidar Villas låt «Moren din» representerer Norge under Eurovision Song Contest i mai: Om du spiller på at han vinner, får du mellom 14 og 24 ganger innsatsen tilbake ved seier.

Ta quizen: Hva vet du om Melodi Grand Prix?

Populær på Spotify

Men når man ser på antall avspillinger i Spotify, er Vidar Villas partylåt i særklasse mest populær. Med nærmere én million avspillinger er den spilt 10 ganger flere ganger enn Rebeccas oddsfavoritt.

Så mange ganger er de ulike MGP-finalistene avspilt på Spotify siden de ble lagt ut 15. januar: (Oppdatert 9. mars)

 • Vidar Villa – «Moren din»: 1.051.221
 • Ida Maria – «Scandilove»: 308.360
 • Charla K – «Stop the Music»: 202.726
 • Aleksander Walmann – «Talk to the Hand»: 157.575
 • Alexander Rybak – «That's How You Write A Song»: 150.797
 • Alejandro Fuentes – «Tengo Otra»: 143.789
 • Tom Hugo – «I Like I Like I Like»: 102.925
 • Rebecca – «Who We Are»: 102.386
 • Stella og Alexandra – «You Got Me»: 71.397
 • Nicoline – «Light Me Up»: 57.709

Les om alle artistene og hør alle låtene her

Rebecca Thorsen er overrasket over at bettingselskapene har klokkertro på balladen hennes, som er skrevet av tidligere MGP-vinner Kjetil Mørland.

– Det er utrolig gøy og motiverende, så da må jeg bare gjøre mitt beste. Det virker som om folk er glade i ballader, men vi er jo også glade i partymusikk, sier hun.

Festlåtspesialisten Vidar Villa, som egentlig heter Vidar André Mohaugen, er også spent på hvordan dette gir seg utslag.

– Jeg vet ikke hvem det er som stemmer i Melodi Grand Prix eller hvilken målgruppe vi treffer, så det blir spennende å se hvordan det går, sier han.

Håper på Rebecca-seier

Det er uansett ikke publikum alene som avgjør dette. Først framføres alle ti finalesangene én gang før seere og internasjonale jurygrupper stemmer på låtene. Her teller seernes og juryens stemmer 50 prosent hver. De fire beste låtene går så til «gullfinalen», hvor det kun er publikum som bestemmer hvem som vinner.

Rebecca og Vidar Villa

Rebecca Thorsen og Vidar Villa er spente før finalen i Oslo Spektrum lørdag.

Foto: Thomas Alvarstein Owe / NRK

Eurovision-entusiast Guri Idsø Viken, som står bak bloggen Good Evening Europe, håper at oslojenta Rebecca tar seieren:

– Hvis kidsa som sitter på vorspiel får lov til å bestemme, så kan Vidar Villa vinne. Men jeg synes Rebecca ville vært en mye mer fortjent vinner. Det er ganske få ballader som er kvalifiserte til den internasjonale finalen så langt og «Who We Are» er en godt skrevet tradisjonell ballade som jeg tror vil gjøre det ganske godt der, sier hun.

MGP-general Stig Karlsen mener det er for tidlig å spå hvem som har størst vinnersjanser:

– Det er veldig åpent og spennende, og jeg tror mye avgjøres på lørdag når folk får se showet ikke bare høre låtene. Folk stemmer ikke bare på hva de hører, men også på følelser og hva de ser.

Finalen overføres direkte på NRK.no, NRK1 og NRK P1 fra klokken 19.55 til 22.10 lørdag.

Kulturstrøm

 • Ber regjeringen fjerne taket på den norske ordningen

  Meghan Beaton i Filmkommisjonen mener Norge har verdens minst konkurransedyktige insentivordning.

  Slik den er i dag har Norge en fast pott med penger, eller et tak, som deles ut til noen heldige produksjoner.

  Kulturminister Anette Trettebergstuen sier hun jobber for å fjerne det øvre taket.