Hopp til innhold

Vibeke Ringen

Regissør Vibeke Ringen ble en storforbruker av yr.no da hun jobbet med Himmelblå.

Regissør Vibeke Ringen
Foto: Grete Bro

Vibeke Ringen (37) er utdannet ved Dokumentarfilmlinja i Volda og regi-linja på The American Film Institute (AFI) i Los Angeles. Hun har regissert langfilmene ”Marias Menn” (2006), og ”Svein & Rotta” og ”Ufo mysteriet” (2005), samt en rekke kortfilmer.

I tillegg har hun regissert dokumentarer i U-redaksjonen, 70 Hotel Cæsar-episoder og diverse andre TV-produksjoner, blant dem ”Borettslaget” fra 2002, som vant både Amanda og Gullruten.

- Hvordan vil du beskrive TV-serien Himmelblå?

- Himmelblå er en varm, nær og humoristisk dramaserie for hele familien.

- Hva var den største utfordringen som regissør når du jobbet med dine fire episoder?

- I tillegg til et konstant tidspress i opptakssituasjonen var det utfordrende å få presset inn forarbeidstid med skuespillerne, fordi de ofte ikke var på samme sted til samme tid. I tillegg var været av stor betydning; kunne vi reise ut til Ylvingen med båten? Kom nyttårsaften til å regne bort? Og ville det bli snø til juleepisoden? Helgelandskysten var vakker, overraskende mild og lys, men veldig uberegnelig.

- Har du en favorittscene i serien?

- Det er vanskelig å svare på uten å røpe handlingen, men det er både morsomme, rørende og konfliktfylte scener blant favorittene!

Vibeke regisserte episodene 9, 10, 13 og 14

MØT de fire andre regissørene

Eva Dahr

Tor Tørstad

Mathias Calmeyer

Anne Sewitsky (kommer)

Kulturstrøm

  • Norsk politi er på plass i Malmö – kjem frå Oslo Politidistrikt

    Eurovision-veka i Malmö er i gang, og norsk politi er på plass.

    Politidirektoratet vil ikkje seie kor mange frå norsk politi som skal hjelpe svensk politi.

    – Vi går ikkje ut med det eksakte talet på personar som skal delta, men kan stadfeste at personellet kjem frå Oslo Politidistrikt som har god kompetanse på denne typen oppdrag, skriv seksjonssjef Torgeir Haugen i ein e-post til NRK.

    I Sverige er arrangementet sett på som ein «nationell särskild händelse», som betyr eit stort politioppbod frå heile Sverige og nabolanda.

    Det er vente store demonstrasjonar i byen denne veka.

  • Nintendo varsler ny konsoll i år

    Det japanske spillselskapet Nintendo varsler at arvtakeren til deres spillkonsoll Switch vil bli presentert innen utgangen av selskapets regnskapsår, melder nyhetsbyrået AFP.

    Nintendo Switch er selskapets mestselgende konsoll noensinne. I desember 2023 var det solgt 139 millioner eksemplarer på verdensbasis.