Hopp til innhold

Veronica Orderud på besøk

Veronica Orderud har nå sonet halvparten av straffen hun fikk i 2001

Veronica Orderud
Foto: Johansen, Erik / SCANPIX

Nett-TV: Se sendingen fra kl 21.25

Hun ble dømt for medvirkning til planlegging av trippeldrapet på Orderud gård i pinsen 1999. I Grosvold forteller hun om hvordan det har vært å sitte på lukket avdeling i et mannsdominert fengsel alle disse årene.

Skandalenes struktur

Forrige fredag var det nyutnevnte barneombudet Ida Hjort Kraby gjest hos Grosvold. Én uke senere har både hun og barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen trukket seg fra stillingene sine. Dette har vært denne ukas store sak, og for å sette det hele i perspektiv får Grosvold besøk av Aftenpostens Harald Stanghelle og settestatsråd i barne- og likestillingsdepartementet, kultur- og kirkeminister Trond Giske.

Rolf Kristian Larsen, Mannen som elsket Yngve

Hovedrolleinnehaver i 'Mannen som elsket Yngve', Rolf Kristian Larsen

Foto: Filmweb

Mannen som elsket Yngve

Fredag kveld er det premiere på den nye, norske filmen "Mannen som elsket Yngve", basert på Tore Renbergs bok ved samme navn. Filmen har fått strålende kritikker og tar publikum tilbake til en tid hvor Sovjetunionen og Maggie Thatcher var en del av dagligtalen og mobiltelefon kun var en fjern drøm for de fleste av oss. I studio snakker forfattaren sjøl og hovedrolleinnehaver Rolf Kristian Larsen.

I et hvelv på Svalbard...

Neste uke åpner den mye omtalte, og litt mystiske, "Frøbanken" på Svalbard. 100 meter inne i fjellet skal det samles og lagres forskjellige frø fra hele verden. Dette for å ha et lager hvis verden plutselig skulle bli utsatt for en enorm naturkatastrofe. Frøbanken har av vittige tunger blitt kalt for "dommedagshvelvet", men sjefen sjøl, Cary Fowler, kommer for å tilfredsstille vår nysgjerrighet

Lizz Wright

Hun er fremdeles relativt ukjent for oss nordmenn, den amerikanske jazzartisten Lizz Wright. I tillegg til egne sanger, har hennes fantastiske tolkninger av artister som Ella Fitzgerald, Neil Young og Led Zeppelin har rørt horder av musikkelskere i USA. Hos Grosvold synger hun sin egen "My Heart" fra sitt nye album "The Orchard".

Kulturstrøm

 • Røynesdal ny direktør i Nasjonalmuseet

  Ingrid Røynesdal blir ny direktør i Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design.

  Røynesdal kommer fra jobben som administrerende direktør for Oslo-filharmonien, der hun har vært leder siden 2013.

 • Roger Waters etterforskes av tysk politi

  Artisten Roger Waters, som var med på å grunnlegge Pink Floyd, blir etterforsket av tysk politi etter at han brukte en nazilignende uniform på scenen i Berlin.

  Bilder i sosiale medier viser Waters iført en lang, svart frakk med røde armbånd på scenen under en konsert på Mercedes-Benz Arena forrige uke.

  – Vi etterforsker på grunn av mistanke om oppfordring til hatytringer fordi klærne som ble brukt på scenen kan brukes til å forherlige eller rettferdiggjøre nazistyret, og dermed kan forstyrre den offentlige orden, sier politiets talsperson Martin Halweg til AFP. (NTB)