Veronica Orderud på besøk

Veronica Orderud har nå sonet halvparten av straffen hun fikk i 2001

Veronica Orderud
Foto: Johansen, Erik / SCANPIX

Nett-TV: Se sendingen fra kl 21.25

Hun ble dømt for medvirkning til planlegging av trippeldrapet på Orderud gård i pinsen 1999. I Grosvold forteller hun om hvordan det har vært å sitte på lukket avdeling i et mannsdominert fengsel alle disse årene.

Skandalenes struktur

Forrige fredag var det nyutnevnte barneombudet Ida Hjort Kraby gjest hos Grosvold. Én uke senere har både hun og barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen trukket seg fra stillingene sine. Dette har vært denne ukas store sak, og for å sette det hele i perspektiv får Grosvold besøk av Aftenpostens Harald Stanghelle og settestatsråd i barne- og likestillingsdepartementet, kultur- og kirkeminister Trond Giske.

Rolf Kristian Larsen, Mannen som elsket Yngve

Hovedrolleinnehaver i 'Mannen som elsket Yngve', Rolf Kristian Larsen

Foto: Filmweb

Mannen som elsket Yngve

Fredag kveld er det premiere på den nye, norske filmen "Mannen som elsket Yngve", basert på Tore Renbergs bok ved samme navn. Filmen har fått strålende kritikker og tar publikum tilbake til en tid hvor Sovjetunionen og Maggie Thatcher var en del av dagligtalen og mobiltelefon kun var en fjern drøm for de fleste av oss. I studio snakker forfattaren sjøl og hovedrolleinnehaver Rolf Kristian Larsen.

I et hvelv på Svalbard...

Neste uke åpner den mye omtalte, og litt mystiske, "Frøbanken" på Svalbard. 100 meter inne i fjellet skal det samles og lagres forskjellige frø fra hele verden. Dette for å ha et lager hvis verden plutselig skulle bli utsatt for en enorm naturkatastrofe. Frøbanken har av vittige tunger blitt kalt for "dommedagshvelvet", men sjefen sjøl, Cary Fowler, kommer for å tilfredsstille vår nysgjerrighet

Lizz Wright

Hun er fremdeles relativt ukjent for oss nordmenn, den amerikanske jazzartisten Lizz Wright. I tillegg til egne sanger, har hennes fantastiske tolkninger av artister som Ella Fitzgerald, Neil Young og Led Zeppelin har rørt horder av musikkelskere i USA. Hos Grosvold synger hun sin egen "My Heart" fra sitt nye album "The Orchard".

Kulturstrøm

 • Ballettdansere vant talentpris

  Nasjonalballettens danser Lucas Lima og norske Gina Storm-Jensen er tildelt et av Norges største kulturstipender, Tom Wilhelmsens stiftelses opera- og ballettpris. I år er stipendet på kr. 800.000,- som deles mellom de to ballettdanserne. Juryen består av Ellen Kjellberg, Anne Gjevang og Ellen Horn, og prisen er den eneste opera-og ballettprisen i Norge, skriver Den Norske Opera og Ballett.

 • Symfonisk A-ha i Bodø

  Når a-ha i høst skal spille inn nytt album og musikkfilm, blir det med Arktisk Filharmoni som «band», melder orkesteret på sine nettsider. Prosjektet, med tittelen TRUE NORTH, er et samarbeid mellom a-ha, Bodø2024, Arktisk Filharmoni og Svømmehallen Scene og beskrives som en «melankolsk hyllest til havet og nordnorsk natur». I tillegg til albumet vil det også bli laget en musikkfilm med band og Arktisk Filharmoni på scenen, og a-ha gjennomfører produksjonen i Bodø.

 • St. Olavs Orden til Halvdan

  Hans Majestet Kongen har utnevnt visesanger og låtskriver Halvdan Sivertsen (71) til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden, melder kongehuset i en pressemelding.

  – Halvdan Johannes Falck Sivertsen mottar utmerkelsen for hans fremragende innsats som visekunstner, heter det i meldingen.

  Den Kongelige Norske St. Olavs Orden tildeles som «belønning for utmerkede fortjenester for Norge og menneskeheten».

  Halvdan Sivertsen i skrivestua.
  Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK