Hopp til innhold

Venstre-lederen dro på teater under budsjettforhandlingene

Midt under innspurten i de intense forhandlingene om statsbudsjettet dro Trine Skei Grande på teater. Typisk norsk, sier nordenkorrespondent for Financial Times, Richard Milne.

Trine Skei Grande i en korridor med masse journalister

Onsdag kveld møttes de parlamentariske lederne i et nytt forsøk på å nærme seg en avtale om statsbudsjettet.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Samtalene mellom Høyre/Frp-regjeringen og støttepartiene Venstre og KrF er inne i en avgjørende fase.

Men i går kveld la Venstre-leder Trine Skei Grande budsjettdokumentene til side, og dro på teater for å se Blåfjellnissene sammen med sin fire år gamle nevø.

– Dette er veldig rart, og jeg tror ikke noe lignende ville ha skjedd i Tyskland, sier den tyske journalisten Sigrid Harms i Deutsche Presse Agentur.

Hun tror det tyske folket ville reagert med vantro dersom de hørte at en høytstående politiker hadde prioritert teater framfor avgjørende budsjettforhandlinger. Noe slikt ville kostet politikeren jobben i Tyskland, mener hun.

– Ingen ville forstått dette. De ville ikke ha trodd på det.

Holdt løftet sitt

Venstre-lederen prioriterte å holde et løfte hun hadde gitt til nevøen sin om å se Jul i Blåfjell på Oslo Nye.

– Det er slik i livet at man skal holde det man lover, både til store og til små. Og jeg hadde behov for å holde noe jeg hadde lovet til en liten en, sier Trine Skei Grande til NRK.

Derfor ble også onsdagens siste budsjettmøte avholdt sent på kvelden.

– Vi satt budsjettmøtet til etterpå, både på grunn av gruppemøtene og fordi jeg skulle på teater.

– Vi må se litt på blånissene også, ikke bare forhandle med dem, spøker Trine Skei Grande.

Sunt

Nordenkorrespondent for Financial Times, Richard Milne, kaller det «typisk norsk», og tror ikke noe lignende ville ha skjedd i Storbritannia.

Samtidig viser det at nordmenn har et sunt og balansert forhold til arbeid og fritid, til og med politikere som sitter i maktposisjoner.

– Politikk trenger ikke å være en jobb 24 timer i døgnet, 7 dager i uken. Det britiske parlamentet er kjent som en arbeidsplass med sterk machokultur. Møtene foregår alltid sent på kveld, noe som ikke er hensiktsmessig for enhver politiker som også ønsker å ha et familieliv, sier Richard Milne til NRK.

Tre blåfjellnisser foran et lys

Trine Skei Grande tok en pause i budsjettforhandlingene onsdag kveld og dro for å se Jul i Blåfjell sammen med nevøen sin.

Foto: L-P Lorentz/Oslo Nye

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.