Pochert egg er viktig i Egg Benedictin.
Joda, Egg Benedictin er en kaloribombe, men det er utrolig godt for sjelen. Og sjelen skal man pleie disse sommermånedene.
Til tross for noen få kalorier for mye i begge ender, er Egg Benedictin en lett rett som passer godt til brunchen, altså måltidet mellom frokost og lunsj. Her er oppskriften:
Egg Benedictine
2 porsjoner
4 skiver brød
4 egg
4 skiver kokt skinke av beste kvalitet
150 gr smør
¼ sitron
1 dl hvitvinseddik
salt og pepper
God skinke!
Lag hollandaisesaus og hold den varm.
Kok opp en kasserolle med vann, tilsett hvitvinseddik.
Varm opp vannet til rett før kokepunktet.
Knus 4 egg i 4 kopper, og tilsett dem på forskjellige steder i vannet.
Rist brødet.
Ha på skinken.
Ta ut de posjerte eggene av vannet når de er bløtkokte.
Ha eggene på brødet oppå skinken.
Ha over en stor skje med hollandaisesaus.