Normal

Usedvanlig sangrekke

Et utrolig stjernelag kommer til Beat for Beat fredag 9. november. La deg imponere når disse fire gjester studio: Knut Anders Sørum, Maria Haukaas Storeng, Gil Bonden og Lasse Sagen. Det er virkelig en luksus å ha fire slike stemmer i studio, på en gang.

Knut Anders Sørum, Maria Haukaas Storeng, Ivar Dyrhaug, Gil Bonden og Lasse Sagen.

Fra venstre: Knut Anders Sørum, Maria Haukaas Storeng, Ivar Dyrhaug, Gil Bonden og Lasse Sagen

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

Se hele sendingen i Nett-TV!

Dirigent som 11-åring

Gil Bonden

Nydelige Gil.

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

På Gisle Børges lag finner vi vakre Gil Bonden. Hun synger blant annet i bandet ”Polyester” som hun gjør mange store eventjobber med.

Hun har en usedvanlig vakker stemme som er en nytelse å høre på.

Hun startet tidlig med musikk noe som kanskje ikke så rart siden hennes far er organist. Hun sang i kor allerede som 4-åring og som 11-åring dirigerte hun sitt første kor.

Du husker kanskje Grandiosa-hiten ”Respekt for Grandiosa” som kom for noen år tilbake? Den kvinnelige stemmen der, jo den er det Gil som innehar.

I kveld åpner hun Beat for Beat-ballet med sangen”That’s what friends are for” og her blir alle artistene med og synger. For en pangstart.

Den ungarske presidenten

Lasse Sagen

Stemme over 5 oktaver!

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

Lasse Sagen har jobbet som artist i mange år. Hans lange karriere har ført han til en rekke land blant annet Russland, Ungarn, Litauen, Latvia og Oman.

I Russland har han sunget for over 280 000 publikummere.

I Norge er han nok mest kjent for sin rolle som amerikaneren i Chess sammen med Øystein Wiik og Solveig Kringlebotn.

Han har opptrådt for den ungarske Presidenten - og er nå invitert tilbake for å være hovedattraksjon ved en forestilling i Operaen i Budapest.

Lasses stemme spenner over hele 5 oktaver og han har ingen problemer med å tolke verken Bee Gees, Ivan Rebroff eller Barry White.

Gled deg til sendingen og la deg imponere av Lasses fantastiske røst.

”Annie”

Maria Haukaas Storeng

Vakker stemme!

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

Maria Haukaas Storeng ble kjent for oss alle da hun sang seg inn i alles hjerter som Idol-deltaker i 2004. En utrolig nydelige stemme som kan synge veldig mange genre med den største selvfølgelighet.

Som 11-åring flyttet hele familien til Oslo etter at Maria hadde imponert juryen såpass at hun fikk hovedrollen i stykket ”Annie”. De flyttet tilbake til Senja etter dette, men Maria kom tilbake til storbyen senere for å utdanne seg videre, og gikk blant annet på artistlinja på Bårdar Akademiet.

Av nylige jobber kan nevnes Peer Gynt på Gålå i sommer, hvor hun hadde rollene Anitra og Ingrid.

Maria kjenner Gil fra tidligere da de sang sammen i kor, og du skal ikke se bort i fra at vi får noen fantastiske duetter med de to i kveld.

Agronom

Knut Anders Sørum sier at han kan kalle seg agronom på en god dag, men det er vel artisteriet som er hans hovedgeskjeftigelse, selv om han har gått på landbruksskole.

Knut Anders Sørum

'Final countdown'

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

Knut Anders vant i 2004 den norske finalen av Melodi Grand Prix med den vakre sangen "High".

Deler av sommeren blir brukt til sommershow på Gjøvik, hvor flere av Beat for Beat-musikerne er med. Sammen med Trond Nagell Dahl, Trond Lien og Jørn Fodnestøl spilles det mange herlige sommerhiter som skaper stor stemning i salen.

Knut Anders er oppvokst på Toten og kaller seg deltids ”ski-bum” som bruker hver ledige fristund i både vinter- og sommerhalvåret til å kjøre ski.

Ellers kan Knut Anders også gå på line, klatre i fjell, samt har inne hele repertoaret til Vazelina. Allsidig mann rett og slett.

I kveld kan du glede deg over hans fantastiske sangkvaliteter. Joey Tempest har funnet sin arvtager, for det er iallefall lenge siden "Final countdown" har blitt gjort med slik innlevelse!

Kulturstrøm

 • Europaturneen startar i London

  Gruppa Highasakite, med Ingrid Helene Håvik frå Ålesund i spissen, har annonsert datoane for sin komande Europa-turné. Dei startar i London 28. februar og avsluttar i Berlin 17. april. Bandet skal også innom byar som Paris, Dublin og Stockholm.

  Highasakite pressebilde
  Foto: Stian Andersen
 • Får prestisjetung pris

  Forfattaren Ahmedur Rashid Chowdury busett i Skien får den prestisjetunge Ossietzkyprisen. Rashid Chowdury får prisen for å gje ut litteratur som fremjar liberale og sekulære verdiar i heimlandet Bangladesh. Prisen blir delt ut i Oslo i november. Ossietzkyprisen deles ut av Norsk P.E.N. for fremragende innsats for ytringsfriheten. Prisen deles ut årlig på Fengslede Forfatteres Dag, 15. november. Prisen har sitt navn etter den tyske forfatteren og nobelprisvinneren Carl von Ossietzky.

  Ahmedur Rashid Chowdury
  Foto: Arne Olav Hageberg
 • Europeisk pris til Johan Harstad

  Johan Harstad er tildelt den Europeiske litteraturprisen i Nederland for utgivelsen av romanen «Max, Mischa og Tetoffensiven», skriver Gyldendal forlag i en pressemelding. Prisen er på 10.000 Euro og kårer fjorårets beste moderne europeiske roman gitt ut i nederlandsk oversettelse. Det er første gang en norsk forfatter får prisen. Les Marta Norheims anmeldelse.

  Johan Harstad med ny bok
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix