NRK Meny
Normal

USA etterforsker hackingen av Sony

USA kaller hackingen av filmselskapet Sony en nasjonal sikkerhetstrussel og starter etterforskning.

USAs president Barack Obama.

TRUSSEL: USA og President Barack Obama mener at hackerne som slo til mot Sony Pictures er en fare for landet.

Foto: Mel Evans / Ap

Angrepet mot Sony Pictures omtales som en alvorlig nasjonal sikkerhetstrussel. Det er for tidlig å fastslå at det er Nord-Korea som står bak angrepet, opplyser talspersonen Josh Earnest i Det hvite hus under en presseorientering torsdag.

Mulig hevn for komedie

Tidligere torsdag skrev imidlertid flere medier at amerikanske etterforskere har fastslått at Nord-Korea sto bak datainnbruddet mot Sonys filmstudio. USAs gransking konkluderer med at regjeringen i Pyongyang er ansvarlig for dataangrepet, sa en amerikansk regjeringskilde til nyhetsbyrået Reuters.

Sony Pictures besluttet å avlyse den planlagte premieren på actionkomedien «The Interview» som følge av at en rekke store kinobedrifter dropper å vise filmen etter terrortrusler fra hackere.

Kødder med Kim

Filmen, som er en actionkomedie med Seth Rogen og James Franco i hovedrollene, handler om en talkshow-vert som hyres av CIA for å ta livet av Nord-Koreas leder Kim Jong Un. (©NTB)

Kulturstrøm

 • Anmeldelse: «Jenta i veggen»

  Den oppsiktstvekkende historien om jødiske Betzy Rosenberg som greide å holde seg skjult på Byneset ved Trondheim i flere år, er godt fortalt i ungdomsboken «Jenta i veggen», mener NRKs anmelder Anne Cathrine Straume.

 • Kvernelands Munch går til filmen

  Produksjonsselskapet Maipo har kjøpt rettighetene til å lage film av Steffen Kvernelands illustrerte roman «Vampyr». – Oslo og Munch på sitt aller mest skremmende, det kan jo ikke gå galt, sier Kverneland til NTB.

  Kvernelands vampyr
  Foto: NTB Tema
 • Anderssen fra Biri vant designpris

  Designer Torbjørn Anderssen fra Biri vant i kveld prisen for årets produkt under designindustri-konferansen Innovasjonskraft 2018. Sammen med Espen Voll vant han prisen for lenestolen Camp, som ifølge juryen "er perfekt for sosiale møteplasser".