NRK Meny
Normal

Avlyser «The Interview»-premiere etter terrortrussel

Hackerne som gikk løs på datasystemene til Sony Pictures, truer tilsynelatende med å angripe kinopublikummet til den kommende filmen «The Interview». Nå er premieren avlyst.

James Franco og Seth Rogen i The Interview

HUMORGJENG: James Franco og Seth Rogen spiller hovedrollene i «The Interview», som handler om talkshow-vert som hyres av CIA for å ta livet av Nord-Koreas leder Kim Jong Un.

Foto: Ed Araquel

Filmen «The Interview» handler om en talkshow-vert som hyres av CIA for å ta livet av Nord-Koreas leder Kim Jong Un.

I en beskjed som er signert Guardians of Peace, som er et navn Sony-hackerne har brukt i andre sammenhenger, sies det at filmens publikum vil bli stilt overfor «en bitter skjebne». I beskjeden refereres det også til terrorangrepet i USA den 11. september 2001.

– Vi vil tydelig vise dere, akkurat når «The Interview» vises og på disse stedene, inkludert på premieren, hvilken bitter skjebne de som søker moro i terror, vil bli dømt til, står det i starten av beskjeden som er sendt til journalister, ifølge nettsiden TheVerge.

– Verden vil bli full av frykt. Husk 11. september 2001. Hva enn som skjer i de kommende dagene skjer som følge av grådigheten Sony Pictures Entertainment. Hele verden vil fordømme Sony, står det videre i beskjeden.

I morgentimene i dag skriver The Hollywood Reporter at premieren på filmen er avlyst.

Amerikanske sikkerhetsbyrået etterforsker trusselen, men har så langt ikke sett noen reelle tegn på aktiv handling, sier amerikanske tjenestemenn.

I beskjeden er det også en link til data som tilsynelatende ser ut til å være e-post-arkivet til leder i Sony Pictures, Michael Lynton, ifølge nettsiden Re/Code.

Den 24. november gikk hackere til angrep på Sonys interne systemer og hevdet å ha fått tilgang til 100 terabyte med data.

(NTB/NRK)