Hollywood reagerer på avlyst «The Interview»-premiere

Hollywoods regissører og skuespillere reagerer sterkt på at Sony «gir etter» for hackerne som krevde at selskapet avlyste visningen av filmen «The Interview».

 Mia Farrow

SONY ER EN SKAM: Det tvitrer skuespiller Mia Farrow etter at selskapet besluttet å avlyse visningen av filmen «The Interview».

Foto: Wally Santana / AP

Michael Moore

IRONISERER: Filmregissør Michael Moore.

Foto: CHARLIE NEIBERGALL / AP
Ben Stiller

VANSKELIG Å FORSTÅ. Skuespiller Ben Stiller twitret om Sonys avgjørelse.

Foto: Scanpix / AP

I november sikret hackere seg både digitale filmkopier, upubliserte filmmanus og sensitive helse- og personaldata om Sonys ansatte i et av de mest omfattende datainbruddene noensinne.

I tillegg krevde hackerne at Sony stanset den planlagt viste filmen «The Interview», noe selskapet i dag fortalte at de ville gjøre.

Ironiserte over avgjørelsen

På Twitter ironiserer filmregissør Michael Moore over Sonys avgjørelse om å trekke den nå mye omdiskuterte filmen «The Interview» på grunn av press fra det USA mener er Nordkoreanske hackere.

I filmen spiller Seth Rogen og James Franco amerikanske agenter som planlegger å drepe Nord-Koreas store leder Kim Jong-Un. Det har vakt reaksjoner i det lukkede og sterkt ledertro landet, som også har gått til det skrittet å klage filmen inn for FN.

– Sony er en skam

Mia Farrow bannet på Twitter over at Sony kansellerte filmvisningen. Hun fortsatte med å tvitre at Sony er en skam.

– En seier for hackerne

Skuespiller Ben Stiller skriver at han synes det er vanskelig å forstå at avgjørelsen er en respons på en trussel mot ytringfriheten i USA.

Skuespiller Rob Lowe tvitret at Sonys avgjørelse om å stoppe filmen er en seier for hackerne.

Den engelske forfatteren Neil Gaiman, som har gjort amerikaner av seg, mener Sonys avgjørelse kun viser hackerne at trusler fungerer.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm