Hopp til innhold

Hollywood reagerer på avlyst «The Interview»-premiere

Hollywoods regissører og skuespillere reagerer sterkt på at Sony «gir etter» for hackerne som krevde at selskapet avlyste visningen av filmen «The Interview».

 Mia Farrow

SONY ER EN SKAM: Det tvitrer skuespiller Mia Farrow etter at selskapet besluttet å avlyse visningen av filmen «The Interview».

Foto: Wally Santana / AP

Michael Moore

IRONISERER: Filmregissør Michael Moore.

Foto: CHARLIE NEIBERGALL / AP
Ben Stiller

VANSKELIG Å FORSTÅ. Skuespiller Ben Stiller twitret om Sonys avgjørelse.

Foto: Scanpix / AP

I november sikret hackere seg både digitale filmkopier, upubliserte filmmanus og sensitive helse- og personaldata om Sonys ansatte i et av de mest omfattende datainbruddene noensinne.

I tillegg krevde hackerne at Sony stanset den planlagt viste filmen «The Interview», noe selskapet i dag fortalte at de ville gjøre.

Ironiserte over avgjørelsen

På Twitter ironiserer filmregissør Michael Moore over Sonys avgjørelse om å trekke den nå mye omdiskuterte filmen «The Interview» på grunn av press fra det USA mener er Nordkoreanske hackere.

I filmen spiller Seth Rogen og James Franco amerikanske agenter som planlegger å drepe Nord-Koreas store leder Kim Jong-Un. Det har vakt reaksjoner i det lukkede og sterkt ledertro landet, som også har gått til det skrittet å klage filmen inn for FN.

– Sony er en skam

Mia Farrow bannet på Twitter over at Sony kansellerte filmvisningen. Hun fortsatte med å tvitre at Sony er en skam.

– En seier for hackerne

Skuespiller Ben Stiller skriver at han synes det er vanskelig å forstå at avgjørelsen er en respons på en trussel mot ytringfriheten i USA.

Skuespiller Rob Lowe tvitret at Sonys avgjørelse om å stoppe filmen er en seier for hackerne.

Den engelske forfatteren Neil Gaiman, som har gjort amerikaner av seg, mener Sonys avgjørelse kun viser hackerne at trusler fungerer.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm

 • Karin Krog tildelt Norsk jazzforums hederspris

  Karin Krog ble onsdag tildelt Norsk jazzforums hederspris for 2023. Juryen betegner 85-åringen som et ikon og en pioner i norsk jazz.

  Hedersprisen er en utmerkelse som anerkjenner arbeid utført over tid av ekstra stor betydning og inspirasjon for jazzfeltet her i Norge og/eller internasjonalt.

  – Få, om noen, dekker denne beskrivelsen like godt som årets hederspris-mottaker, Karin Krog, sier daglig leder Gry Bråtømyr, som på vegne av styret i Norsk jazzforum overrakte prisen.

  Karin Krog og daglig leder i Norsk Jazzforum, Gry Bråtømyr.
  Foto: Helge Brekke
 • Jon Fosse nominert til amerikansk pris

  Jon Fosse er nominert til den amerikanske kritikerprisen National Book Critics Circle Award for «Eit nytt namn. Septologien VI-VII», melder NTB.

  På engelsk har romanen fått tittelen «A New Name», og den er oversatt av Damion Searls.

  Prisen deles ut natt til fredag norsk tid.

  Samme roman sørget for at Fosse fikk Brageprisen og Kritikerprisen, samt at han ble kortlistet til de internasjonale prisene Bookerprisen og National Book Award.