NRK Meny
Normal

Hollywood reagerer på avlyst «The Interview»-premiere

Hollywoods regissører og skuespillere reagerer sterkt på at Sony «gir etter» for hackerne som krevde at selskapet avlyste visningen av filmen «The Interview».

 Mia Farrow

SONY ER EN SKAM: Det tvitrer skuespiller Mia Farrow etter at selskapet besluttet å avlyse visningen av filmen «The Interview».

Foto: Wally Santana / AP

Michael Moore

IRONISERER: Filmregissør Michael Moore.

Foto: CHARLIE NEIBERGALL / AP
Ben Stiller

VANSKELIG Å FORSTÅ. Skuespiller Ben Stiller twitret om Sonys avgjørelse.

Foto: Scanpix / AP

I november sikret hackere seg både digitale filmkopier, upubliserte filmmanus og sensitive helse- og personaldata om Sonys ansatte i et av de mest omfattende datainbruddene noensinne.

I tillegg krevde hackerne at Sony stanset den planlagt viste filmen «The Interview», noe selskapet i dag fortalte at de ville gjøre.

Ironiserte over avgjørelsen

På Twitter ironiserer filmregissør Michael Moore over Sonys avgjørelse om å trekke den nå mye omdiskuterte filmen «The Interview» på grunn av press fra det USA mener er Nordkoreanske hackere.

I filmen spiller Seth Rogen og James Franco amerikanske agenter som planlegger å drepe Nord-Koreas store leder Kim Jong-Un. Det har vakt reaksjoner i det lukkede og sterkt ledertro landet, som også har gått til det skrittet å klage filmen inn for FN.

– Sony er en skam

Mia Farrow bannet på Twitter over at Sony kansellerte filmvisningen. Hun fortsatte med å tvitre at Sony er en skam.

– En seier for hackerne

Skuespiller Ben Stiller skriver at han synes det er vanskelig å forstå at avgjørelsen er en respons på en trussel mot ytringfriheten i USA.

Skuespiller Rob Lowe tvitret at Sonys avgjørelse om å stoppe filmen er en seier for hackerne.

Den engelske forfatteren Neil Gaiman, som har gjort amerikaner av seg, mener Sonys avgjørelse kun viser hackerne at trusler fungerer.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm

 • Sterkt om Nina Simone

  Nosizwe Baqwa gjør en sterk tolkning av Nina Simones dramatiske liv i forestillingen «I am Nina», som har gått i flere runder på Nordic Black Theatre i Oslo. Nå sist under Oslo jazzfestival. Her er hun hos oss i NRK og legger igjen en musikalsk perle til oss alle.

 • Aurora i svært god form.

  Lekenheten og bruken av hele Auroras feilfrie vokalspekter gjør «Forgotten Love» til et mer definerende og fascinerende «comeback» enn forrige singel, mener P3s anmelder. Terningkast 5.

  Aurora
  Foto: Ketil Mosnes
 • Dansk nasjonalpoet er død

  Benny Andersen er i Norge er mest kjent for sitt samarbeid med sangeren Povl Dissing. Deres vise «Svantes lykkelige dag (om lidt er kaffen klar)» var en monsterhit i Norge. Benny Andersen fikk sitt folkelige gjennombrudd med diktsamlingen og platen Svantes viser i 1972. Han er en høyt elsket nasjonalskald, og utgivelsen av hans samlede dikt i 1998 slo alle rekorder for diktutgivelser. (NTB)

  Benny Andersen er død.
  Foto: Liselotte Sabroe/ritzau Scanpix / NTB scanpix