Hopp til innhold

Tyldum klar for ny Hollywood-film

Den norske regissøren har blitt hentet inn for å regissere en film basert på en svensk thrilleroman.

Video Intervju: Morten Tyldum

Morten Tyldums internasjonale karriere har skutt fart de siste årene. Nå har han blitt hentet inn til enda en Hollywood-film.

Foto: Nyhetsspiller

Ifølge filmmagasinet Variety, har det store produksjonsselskapet Warner Bros. ansatt den norske regissøren til filmen «Chain of Events». Filmen skal basere seg på den svenske thrillerboken «Slutet på Kedjan» av Frederick T. Olsson.

Boken handler om kryptologen William Sandberg som kidnappes av en topphemmelig organisasjon for å redde verden fra et dødelig virus. Variety sammenligner boken med «Da Vinci-Koden».

Hvem som skal spille i filmen er ennå ikke klart, men manuset skal skrives av Mark L. Smith.

Ny film til høsten

«Chain of Events» blir ikke Tyldums første internasjonale storfilm. I november kommer «The Imitation Game» som handler om den homofile britiske matematikeren Alan Turing, som var sentral da britene knakk den tyske enigmakoden under andre verdenskrig.

Benedict Cumberbatch og Keira Knightley har hovedrollene i filmen, som allerede nevnes som en Oscar-kandidat i 2015.

Tyldum fikk sitt internasjonale gjennombrudd med «Hodejegerne», som blant annet ble nominert til den britiske filmprisen BAFTA.

Kulturstrøm

 • Øystein Sundes liv blir bok

  Øystein Sundes liv blir nå bok.

  «Øystein Sunde – Sånn er han bare» er tittelen på biografien om den 77 år gamle artisten, låtskriveren og ordkunstneren, som bor på Skarnes i Sør-Odal.

  Biografien er skrevet av forfatter og journalist Asbjørn Bakke.

  I tillegg til mange og lange samtaler med Sunde selv har Bakke intervjuet 60 artistkolleger, venner, familiemedlemmer og bransjefolk.

  Det er Manuskript Forlag AS som skal utgi biografien, og forlegger Øyvind Hagen sier hovedpersonen måtte overtales:

  – Øystein Sunde mener selv at det ikke er så mye å skrive om. Jeg måtte grave dypt i argumenter og bruke mange år på å overtale ham, sier Hagen.

  Boka kommer ut 3. september.

  Øystein Sunde
  Foto: Mats Sparby / NRK
 • Salif Keita jobber med nytt album

  «Afrikas gylne stemme», Salif Keita fra Mali, sa i 2018 at albumet «Un Autre Blanc» var han siste album. Men da han besøkte Drammen og Union Scene sist fredag, hadde han ombestemt seg.

  Til Musikkreisen på NRK sier han at «Det skulle være det siste albumet, men det blir det ikke. Det kommer mer!»

  Salif Keita har de siste 50 årene vært en av Afrikas aller største artister. Det banebrytende albumet «Soro» fra 1987 blir av mange regnet som brekkstangen for afrikansk musikk i resten av verden.

  Artisten har også vært en utrettelig forkjemper for rettighetene til folk med albinisme – som han selv. Hans forrige album «Un Autre Blanc» (Et annet hvitt) – viser direkte til dette.

  Salif Keita og Musikkreisens Arne Berg
  Foto: Carolina Vallejo / Carolina Vallejo