Hopp til innhold

Tyldum klar for ny Hollywood-film

Den norske regissøren har blitt hentet inn for å regissere en film basert på en svensk thrilleroman.

Video Intervju: Morten Tyldum

Morten Tyldums internasjonale karriere har skutt fart de siste årene. Nå har han blitt hentet inn til enda en Hollywood-film.

Foto: Nyhetsspiller

Ifølge filmmagasinet Variety, har det store produksjonsselskapet Warner Bros. ansatt den norske regissøren til filmen «Chain of Events». Filmen skal basere seg på den svenske thrillerboken «Slutet på Kedjan» av Frederick T. Olsson.

Boken handler om kryptologen William Sandberg som kidnappes av en topphemmelig organisasjon for å redde verden fra et dødelig virus. Variety sammenligner boken med «Da Vinci-Koden».

Hvem som skal spille i filmen er ennå ikke klart, men manuset skal skrives av Mark L. Smith.

Ny film til høsten

«Chain of Events» blir ikke Tyldums første internasjonale storfilm. I november kommer «The Imitation Game» som handler om den homofile britiske matematikeren Alan Turing, som var sentral da britene knakk den tyske enigmakoden under andre verdenskrig.

Benedict Cumberbatch og Keira Knightley har hovedrollene i filmen, som allerede nevnes som en Oscar-kandidat i 2015.

Tyldum fikk sitt internasjonale gjennombrudd med «Hodejegerne», som blant annet ble nominert til den britiske filmprisen BAFTA.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober