Hopp til innhold

Tyldum klar for ny Hollywood-film

Den norske regissøren har blitt hentet inn for å regissere en film basert på en svensk thrilleroman.

Video Intervju: Morten Tyldum

Morten Tyldums internasjonale karriere har skutt fart de siste årene. Nå har han blitt hentet inn til enda en Hollywood-film.

Foto: Nyhetsspiller

Ifølge filmmagasinet Variety, har det store produksjonsselskapet Warner Bros. ansatt den norske regissøren til filmen «Chain of Events». Filmen skal basere seg på den svenske thrillerboken «Slutet på Kedjan» av Frederick T. Olsson.

Boken handler om kryptologen William Sandberg som kidnappes av en topphemmelig organisasjon for å redde verden fra et dødelig virus. Variety sammenligner boken med «Da Vinci-Koden».

Hvem som skal spille i filmen er ennå ikke klart, men manuset skal skrives av Mark L. Smith.

Ny film til høsten

«Chain of Events» blir ikke Tyldums første internasjonale storfilm. I november kommer «The Imitation Game» som handler om den homofile britiske matematikeren Alan Turing, som var sentral da britene knakk den tyske enigmakoden under andre verdenskrig.

Benedict Cumberbatch og Keira Knightley har hovedrollene i filmen, som allerede nevnes som en Oscar-kandidat i 2015.

Tyldum fikk sitt internasjonale gjennombrudd med «Hodejegerne», som blant annet ble nominert til den britiske filmprisen BAFTA.

Kulturstrøm

  • Céline Dion gjør comeback i OLs åpningsseremoni

    Arrangørene av sommer-OL i Paris bekreftet fredag at den canadiske artisten Céline Dion skal opptre under åpningsseremonien.

    Arrangørene har tidligere hintet om at den internasjonale popdronningen skulle opptre, men først fredag kveld ble det offisielt bekreftet, melder CNN.

    Céline Dion slutter seg dermed til Lady Gaga og den fransk-maliske artisten Aya Nakamura på scenen. Hun forventes å synge «L'Hymne à L'amour» – en hyllest til den franske legenden Edith Piaf.

    55-åringen måtte tidligere i år avlyse sin verdensturné fordi hun er rammet av sykdommen «stiff person syndrome», en svært sjelden, nevrologisk sykdom.

    Opptredenen i Paris er Dions første siden hun fikk diagnosen.

    (©NTB)

    Celine Dion begins world tour in her hometown
    Foto: ALICE CHICHE / AFP
  • Sendes på hemmelig oppdrag

    – Regissør Guy Ritchie er tydelig inspirert av klassiske «men-on-a-mission»-filmer. (...) Hans «The Ministry of Ungentlemanly Warfare» er løst basert på sanne figurer og hendelser under andre verdenskrig, men Ritchie behandler historien som en enkel machofantasi med tvilsom logikk og glimt i øyet, skriver filmkritiker Birger Vestmo.