Tyldum klar for ny Hollywood-film

Den norske regissøren har blitt hentet inn for å regissere en film basert på en svensk thrilleroman.

Video Intervju: Morten Tyldum

Morten Tyldums internasjonale karriere har skutt fart de siste årene. Nå har han blitt hentet inn til enda en Hollywood-film.

Foto: Nyhetsspiller

Ifølge filmmagasinet Variety, har det store produksjonsselskapet Warner Bros. ansatt den norske regissøren til filmen «Chain of Events». Filmen skal basere seg på den svenske thrillerboken «Slutet på Kedjan» av Frederick T. Olsson.

Boken handler om kryptologen William Sandberg som kidnappes av en topphemmelig organisasjon for å redde verden fra et dødelig virus. Variety sammenligner boken med «Da Vinci-Koden».

Hvem som skal spille i filmen er ennå ikke klart, men manuset skal skrives av Mark L. Smith.

Ny film til høsten

«Chain of Events» blir ikke Tyldums første internasjonale storfilm. I november kommer «The Imitation Game» som handler om den homofile britiske matematikeren Alan Turing, som var sentral da britene knakk den tyske enigmakoden under andre verdenskrig.

Benedict Cumberbatch og Keira Knightley har hovedrollene i filmen, som allerede nevnes som en Oscar-kandidat i 2015.

Tyldum fikk sitt internasjonale gjennombrudd med «Hodejegerne», som blant annet ble nominert til den britiske filmprisen BAFTA.

Kulturstrøm

  • Bokåret 2019 inviterer til lesetime

    I dag inviteres alle i Norge til å sette av timen mellom 19-20 til å lese en bok. Enten for seg selv eller høyt for andre. Bokåret 2019 feirer boka og lesing i anledning at det er 500 år siden Norges første trykte bøker og at Norge er hovedland på bokmessa i Frankfurt. Interesserte kan melde seg på i gruppa på Facebook.

  • Furuholmen med ny utstilling

    Magne Furuholmen takket nylig nei til gjenvalg som styreleder for Festspillene i Bergen, fordi han ønsket å vie mer tid til egen kunst. 1. juni åpner han stor separatutstilling. Utstillingen «Ignis» i Telemarksgalleriet på Notodden viser et omfattende utvalg nye verk innen grafikk og skulptur – blant annet en stor installasjon med skulpturer i steingods.

    Magne Furuholmen
    Foto: Janne Aateigen / NRK