Hopp til innhold

TV på Facebook lanseres i dag

Onsdag kveld offentliggjorde Facebook at TV-tjenesten «Watch» kommer til et utvalg amerikanere i dag.

Mark Zuckerberg

Facebooksjef, Mark Zuckerberg, har bekreftet nyheten på sin personlige profil.

Foto: Skjermdump

Det har tidligere vært kjent at Facebook skal lage sin egen TV-tjeneste. Onsdag kveld kom bekreftelsen fra Facebook om at lanseringen er «veldig snart».

Samtidig publiserte sjefen selv, Mark Zuckerberg, på sin personlige profil at det lanseres i dag.

Bare tilgjengelig for amerikanerne først

Den nye lanseringen gjøres for at Facebook skal gi brukerne sine en grunn til å oppdatere nyhetsstrømmen sin oftere. Målet er at folk etter hvert må klikke seg inn på Facebook for å få innhold de ikke kan få andre steder, ifølge TechCrunch.

Til å begynne med er det bare USA som får prøve Facebook Watch.

Alle som har tilgang, vil får et tv-symbol nederst på den vanlige Facebook-siden sin. Trykker du på den, åpnes det en ny videoside, der alle tv-programmene vises. Der kan man se hva venner ser, hva som får folk til å le, og varsler om det er kommet nye episoder i serier du følger.

Kringkastingssjefen tror Facebook er sent ute

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen sier at Facebook kommer til å bli en stor

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen snakket på Sápmi-konferansen i mars 2016

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen synes Facebook er litt sent ute.

Foto: NRK

konkurrent, men han frykter de ikke.

– Facebook vil bli en stor konkurrent internasjonalt. NRKs oppgave er å skape fantastisk norsk innhold, og der skal vi være bedre enn Facebook lenge ennå, sier Eriksen.

Han er ikke overrasket over lanseringen og tenker heller at Facebook er litt sent ute som lanserer TV-strømming fire år etter Netflix kom.

Skal hindre brukere i å forlate nettstedet

Facebook tar opp kampen både mot tv-kanalene, strømmeselskaper som Youtube og Netflix og alle mediehus som gjerne vil ha at folk skal se på video på deres sider, slik at de kan selge annonser og for eksempel lage journalistikk eller annet innhold.

BBCs kommentator Andrew Wood sier i dag at målet med Facebook Watch nettopp er å hindre at folk forlater nettstedet for å se på tv andre steder.

Til teknologinettstedet TechCrunch sier en Facebook-kilde at det allerede nå kommer til å være flere hundre programmer å se på, men at det skal bli tusenvis på sikt.

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters