Hopp til innhold

TV på Facebook lanseres i dag

Onsdag kveld offentliggjorde Facebook at TV-tjenesten «Watch» kommer til et utvalg amerikanere i dag.

Mark Zuckerberg

Facebooksjef, Mark Zuckerberg, har bekreftet nyheten på sin personlige profil.

Foto: Skjermdump

Det har tidligere vært kjent at Facebook skal lage sin egen TV-tjeneste. Onsdag kveld kom bekreftelsen fra Facebook om at lanseringen er «veldig snart».

Samtidig publiserte sjefen selv, Mark Zuckerberg, på sin personlige profil at det lanseres i dag.

Bare tilgjengelig for amerikanerne først

Den nye lanseringen gjøres for at Facebook skal gi brukerne sine en grunn til å oppdatere nyhetsstrømmen sin oftere. Målet er at folk etter hvert må klikke seg inn på Facebook for å få innhold de ikke kan få andre steder, ifølge TechCrunch.

Til å begynne med er det bare USA som får prøve Facebook Watch.

Alle som har tilgang, vil får et tv-symbol nederst på den vanlige Facebook-siden sin. Trykker du på den, åpnes det en ny videoside, der alle tv-programmene vises. Der kan man se hva venner ser, hva som får folk til å le, og varsler om det er kommet nye episoder i serier du følger.

Kringkastingssjefen tror Facebook er sent ute

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen sier at Facebook kommer til å bli en stor

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen snakket på Sápmi-konferansen i mars 2016

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen synes Facebook er litt sent ute.

Foto: NRK

konkurrent, men han frykter de ikke.

– Facebook vil bli en stor konkurrent internasjonalt. NRKs oppgave er å skape fantastisk norsk innhold, og der skal vi være bedre enn Facebook lenge ennå, sier Eriksen.

Han er ikke overrasket over lanseringen og tenker heller at Facebook er litt sent ute som lanserer TV-strømming fire år etter Netflix kom.

Skal hindre brukere i å forlate nettstedet

Facebook tar opp kampen både mot tv-kanalene, strømmeselskaper som Youtube og Netflix og alle mediehus som gjerne vil ha at folk skal se på video på deres sider, slik at de kan selge annonser og for eksempel lage journalistikk eller annet innhold.

BBCs kommentator Andrew Wood sier i dag at målet med Facebook Watch nettopp er å hindre at folk forlater nettstedet for å se på tv andre steder.

Til teknologinettstedet TechCrunch sier en Facebook-kilde at det allerede nå kommer til å være flere hundre programmer å se på, men at det skal bli tusenvis på sikt.

Kulturstrøm

 • Kirstie Alley er død

  Den amerikanske skuespilleren Kirstie Alley er død 71 år gammel etter en kortvarig kreftsykdom, melder kjendismagasinet TMZ.

  Hun var omgitt av sin nærmeste familie, står det i en kunngjøring fra hennes barn på Alleys offisielle Twitter-konto natt til tirsdag norsk tid.

  Alley fikk sitt store gjennombrudd i den mangeårige komedieserien «Cheers», som gikk fra slutten av 1980-tallet til begynnelsen av 1990-årene. Hun ble belønnet med både Golden Globe- og Emmy-priser for sin rolle som Rebecca Howe i serien.

  Senere spilte hun i «Veronica's Closet» som hun fikk Emmy- og Golden Globe-nominasjoner for.

  Hun spilte også i TV-komedien «Kirstie», som hadde premiere på slutten av 2013. Serien fikk kun én sesong.

  Alley hadde en rekke filmroller i løpet av karrieren, blant dem i 90-tallskomedien «Se, han snakker», og i oppfølgerne «Se, hun snakker også» og «Se hvem som snakker nå». (NTB)

  Kirstie Alley på premieren av HBO-serien «Girls» i 2015.
  Foto: Evan Agostini / AP
 • Amber Heard anker dommen

  Skuespiller Amber Heard anker dommen i rettssaken mot eksmannen Johnny Depp, melder BBC.

  Depp saksøkte Heard for ærekrenkelser og hun ble i juni dømt til å betale 350.000 dollar i oppreising.