TV på Facebook lanseres i dag

Onsdag kveld offentliggjorde Facebook at TV-tjenesten «Watch» kommer til et utvalg amerikanere i dag.

Mark Zuckerberg

Facebooksjef, Mark Zuckerberg, har bekreftet nyheten på sin personlige profil.

Foto: Skjermdump

Det har tidligere vært kjent at Facebook skal lage sin egen TV-tjeneste. Onsdag kveld kom bekreftelsen fra Facebook om at lanseringen er «veldig snart».

Samtidig publiserte sjefen selv, Mark Zuckerberg, på sin personlige profil at det lanseres i dag.

Bare tilgjengelig for amerikanerne først

Den nye lanseringen gjøres for at Facebook skal gi brukerne sine en grunn til å oppdatere nyhetsstrømmen sin oftere. Målet er at folk etter hvert må klikke seg inn på Facebook for å få innhold de ikke kan få andre steder, ifølge TechCrunch.

Til å begynne med er det bare USA som får prøve Facebook Watch.

Alle som har tilgang, vil får et tv-symbol nederst på den vanlige Facebook-siden sin. Trykker du på den, åpnes det en ny videoside, der alle tv-programmene vises. Der kan man se hva venner ser, hva som får folk til å le, og varsler om det er kommet nye episoder i serier du følger.

Kringkastingssjefen tror Facebook er sent ute

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen sier at Facebook kommer til å bli en stor

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen snakket på Sápmi-konferansen i mars 2016

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen synes Facebook er litt sent ute.

Foto: NRK

konkurrent, men han frykter de ikke.

– Facebook vil bli en stor konkurrent internasjonalt. NRKs oppgave er å skape fantastisk norsk innhold, og der skal vi være bedre enn Facebook lenge ennå, sier Eriksen.

Han er ikke overrasket over lanseringen og tenker heller at Facebook er litt sent ute som lanserer TV-strømming fire år etter Netflix kom.

Skal hindre brukere i å forlate nettstedet

Facebook tar opp kampen både mot tv-kanalene, strømmeselskaper som Youtube og Netflix og alle mediehus som gjerne vil ha at folk skal se på video på deres sider, slik at de kan selge annonser og for eksempel lage journalistikk eller annet innhold.

BBCs kommentator Andrew Wood sier i dag at målet med Facebook Watch nettopp er å hindre at folk forlater nettstedet for å se på tv andre steder.

Til teknologinettstedet TechCrunch sier en Facebook-kilde at det allerede nå kommer til å være flere hundre programmer å se på, men at det skal bli tusenvis på sikt.

Kulturstrøm

 • Kaféverten fra «Friends» er død

  Den amerikanske skuespilleren James Michael Tyler er død. Han er mest kjent for sin rolle som baristaen Gunther i TV-serien «Friends». Ifølge nettstedet TMZ døde han etter å ha blitt diagnostisert med prostatakreft. Han ble 59 år.

  James Michael Tyler
  Foto: TIMOTHY A. CLARY / AFP
 • Vil ikkje bruke ekte våpen

  Produsenten for dramaserien «The Rookie», som går på TV 2, seier at dei ikkje vil bruke ekte våpen på sett, skriv AP. Det vart bestemt etter at filmfotografen Halyna Hutchins vart skoten og døde på innspelinga av filmen «Rust».

  – Kvar ein risiko, er ein for stor risko, sa produsent Alexi Hawley. I staden vil serien bruke falske våpen og legge på skoteffektar i etter-produksjonen.