TV-aksjonen 2015 til Regnskogfondet

Etter ti år med nei har Regnskogfondet endelig fått ja til å få TV-aksjonen. – Det er vidunderlig, sier leder for Regnskogfondet, Dag Hareide.

Regnskogen

REGNSKOGEN: Over 200 millioner mennesker lever i regnskogen som spiller en avgjørende rolle for klodens klima og rommer uerstattelige plante- og dyrearter, ifølge Regnskogfondet.

Foto: Thomas Marent

Dag Hareide

LYKKELIG: Dag Hareide er overlykkelig etter å ha blitt tildelt TV-aksjonen 2015.

Foto: Hansen, Erik Lindholm / Musdalslien, Anette

TV-aksjonen 2015 går til Regnskogfondet og deres arbeid med å bevare regnskogen i flere større områder i Brasil, Peru, Kongo og Ny-Guinea.

I sin søknad om å få aksjonen skriver Regnskogfondet at det hvert år forsvinner regnskog på størrelse med halve Norge, og at det derfor haster med å få beskyttet de unike naturområdene som så langt har sluppet unna de massive ødeleggelsene.

– Det er vidunderlig. Spesielt glade er vi for alle disse menneskene som har levd i regnskogen i århundrer og slåss tappert for at den ikke skal dø, sier leder for Regnskogfondet, Dag Hareide.

Lederen for Regnskogfondet var overlykkelig etter å ha fått beskjeden i 19-tiden i kveld.

– Nå gleder jeg meg til å fortelle alle historiene fra Regnskogen til det norske folket, sier Hareide.

Dette er første gangen TV-aksjonen tildeles Regnskogfondet som har søkt hele ti ganger tidligere uten å lykkes.

TV-aksjonen 2015 har de kalt «Vi kan fortsatt redde regnskogen».

Det er kringkastingssjefen som formelt tildeler TV-aksjonen etter tilråding fra NRKs Innsamlingsråd. I år var det i alt 13 organisasjoner som søkte om å få TV-aksjonen. Dette er to færre søkere enn i ved fjorårets tildeling.

Kulturstrøm

  • Utsetter Michelin-utdelingen

    Utdelingen av årets stjerner til nordiske gourmetrestauranter er utsatt på grunn av pandemien. Den prestisjefylte Michelin-utdelingen skulle holdes i Stavanger 8. februar, men er utsatt til mai. Kun kort tid etter prisutdelingen i februar 2020 måtte de fleste gourmetrestaurantene stenge.

  • Fall i champagne-salget i fjor

    Salget av champagne falt 18 prosent i fjor, opplyser bransjeorganisasjonen CIVC. Koronapandemien førte til stengte barer og restauranter i 2020, men nedgangen var mindre enn CIVC fryktet etter den første nedstengingen i mars og april.