Hopp til innhold

TV-aksjonen 2015 til Regnskogfondet

Etter ti år med nei har Regnskogfondet endelig fått ja til å få TV-aksjonen. – Det er vidunderlig, sier leder for Regnskogfondet, Dag Hareide.

Regnskogen

REGNSKOGEN: Over 200 millioner mennesker lever i regnskogen som spiller en avgjørende rolle for klodens klima og rommer uerstattelige plante- og dyrearter, ifølge Regnskogfondet.

Foto: Thomas Marent

Dag Hareide

LYKKELIG: Dag Hareide er overlykkelig etter å ha blitt tildelt TV-aksjonen 2015.

Foto: Hansen, Erik Lindholm / Musdalslien, Anette

TV-aksjonen 2015 går til Regnskogfondet og deres arbeid med å bevare regnskogen i flere større områder i Brasil, Peru, Kongo og Ny-Guinea.

I sin søknad om å få aksjonen skriver Regnskogfondet at det hvert år forsvinner regnskog på størrelse med halve Norge, og at det derfor haster med å få beskyttet de unike naturområdene som så langt har sluppet unna de massive ødeleggelsene.

– Det er vidunderlig. Spesielt glade er vi for alle disse menneskene som har levd i regnskogen i århundrer og slåss tappert for at den ikke skal dø, sier leder for Regnskogfondet, Dag Hareide.

Lederen for Regnskogfondet var overlykkelig etter å ha fått beskjeden i 19-tiden i kveld.

– Nå gleder jeg meg til å fortelle alle historiene fra Regnskogen til det norske folket, sier Hareide.

Dette er første gangen TV-aksjonen tildeles Regnskogfondet som har søkt hele ti ganger tidligere uten å lykkes.

TV-aksjonen 2015 har de kalt «Vi kan fortsatt redde regnskogen».

Det er kringkastingssjefen som formelt tildeler TV-aksjonen etter tilråding fra NRKs Innsamlingsråd. I år var det i alt 13 organisasjoner som søkte om å få TV-aksjonen. Dette er to færre søkere enn i ved fjorårets tildeling.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.