– Blir homo fordi det er vanskelig å være hetero

Nina Karin Monsen mener mennesker med homofil legning må granske seg selv og tenke seg skikkelig om. – Det er folk som har slike meninger som du, som får unge homofile til å ta livet sitt, svarer blogger Magnuss Lepore.

Video Trygdekontoret "homo spessial"

Trygdekontoret 'homo spessial'

Det var i forbindelse med opptaket av kveldens « Trygdekontoret homo spessial» at Nina Karin Monsen serverte flere krasse utsagn om mennesker med homofil legning.

Nett-tv: Se sendingen i reprise her!

Under opptaket hevder Monsen, som fikk Fritt Ord-prisen i 2009 og er en kjent motstander av homofili, at homofile «må drive selvgranskning i utstrakt grad» og tenke seg skikkelig om. Hun stiller også spørsmål ved om homofili er ekte kjærlighet eller bare illusjoner og fantasier.

Dette får homobloggeren Magnuss Lepore til å reagere.

– Jeg tror det er folk som har slike meninger som du nå, som får unge homofile til å ta livet sitt, svarer han.

Nett-tv: Se tidligere episoder av «Trygdekontoret» her!

«Skifter side» fordi det er enklere

Sammen med programleder Thomas Seltzer, filmregissør Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen og kulturredaktør i Aftenposten, Knut Olav Åmås diskuterer Monsen og Lepore problemstillinger knyttet til homofili.

Monsen mener en av grunnene til at mennesker blir homofile i dag, er fordi det kan være komplisert å leve med mennesker av motsatt kjønn.

– Det kan være at heterofilien nå er så vanskelig, og at det kan være en av grunnene til at mange «går over», sier hun.

– Det er komplisert å leve sammen med en av motsatt kjønn, derfor skiller jo 50% seg, fortsetter Monsen.

Se hele sekvensen i videoen øverst i artikkelen!

Les også: «Trygdekontoret» kåret tidenes pinligste tv-øyeblikk

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Helt på jordet

Thomas Seltzer

Thomas Seltzer er programleder for «Trygdekontoret» på NRK3.

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

Også publikum som var tilstede i studio reagerte åpenlyst på debattantenes til tider krasse uttalelser. Til NRK.no utdyper Magnuss Lepore sine utsagn.

– Du sier i sendingen at folk med meninger som Nina Karin Monsen får homofile til å ta livet sitt. Det er en ganske drøy påstand?

– Ja. Men kommentaren hennes treffer unge skaphomser på bygda som ikke tør å komme ut av skapet. Mennesker som Nina Karin Monsen gjør det vanskeligere for dem når hun sier at homofili ikke er normalt. Det er slike fordommer som gjør at samfunnet ikke aksepterer homofile 100%, sier han.

– Hva syns du om budskapet Monsen kommer med i programmet?

– Jeg syns at det er helt på jordet. Jeg skjønner ikke at noen greier å tenke som henne. Hun diskriminerer så mange mennesker ved å ønske at de ikke får samme rettigheter som heterofile.

Lepore sier at han ikke lar seg såre av Nina Karin Monsens uttalelser, men heller lar seg provosere og overraske.

– Jeg blir veldig sjokkert. Jeg hadde egentlig forventet at hun hadde litt mer mellom ørene enn å komme med slike uttalelser, avslutter han.

Det har ikke lyktes NRK.no å få en utfyllende kommentar fra Nina Karin Monsen i dag.

«Trygdekontoret» ser du på NRK3 klokken 21:30 i kveld.

Kulturstrøm

  • Rivera døydde av drukning

    Obduksjonen av den amerikanske Glee-stjerna Naya Rivera viser at ho døydde av drukning, melder Reuters. Styresmaktene har konkludert med at drukninga skuldast ei ulukke med båt på Piru-innsjøen ved Los Angeles.

  • Lager et eget kart for kystkulturen

    Et eget kystkulturkart skal sørge for at viktig historien ikke går i glemmeboka hos nye generasjoner. I Risør har alltid trebåtbygging og kystkultur stått sterkt:

  • Rapartist vart knivstukke i Bergen

    Artisten i 20-åra som vart funne livstrugande skadd i Håsteins gate på Laksevåg natt til laurdag, har opptredd i riksdekkande TV-show, skriv BA. To menn på 23 og 28 er sikta for drapsforsøk og vart tysdag framstilt for varetektsfengsling.