Trondheimsprest om tvil og tro

Jeg tror Gud er en måte å tenke tilværelsen på, og tilværelsen er full av begrep som egentlig ikke kan beskrives, slik som kjærlighet, tillit, begeistring og sorg, sier Hans Kristian Solbu, sokneprest i Ilen i Trondheim.

Hans Kristian Solbu
Foto: Ingri Garberg / NRK

-Det er egentlig umulig å snakke om Gud, og jeg skjønner at det kan høres rart ut at en prest sier noe slikt, medgir Hans Kristian Solbu, prest i Ilen menighet i Trondheim.

Jeg tror Gud er en måte å tenke tilværelsen på, og tilværelsen er full av begrep som egentlig ikke kan beskrives, slik som kjærlighet, tillit, begeistring og sorg for eksempel.

Det hender til og med at jeg tviler på Guds eksistens, og det er to grunner til at jeg gjør det, fortsetter Solbu. Den ene er rent vitenskapelig – den andre grunnen intelektuell.

Mer om tvil og tro i møte med Hans Kristian Solbu i Sølvsuper i NRK P1 søndag 16. November kl 7.03

Programleder er Ingri Garberg.

Kulturstrøm

  • – Mer politisk bokmesse enn før

    Årets bokmesse i Frankfurt – verdens største bokmesse – skiller seg ut fra tidligere bokmesser, ved å være mer politisk enn noen gang tidligere, skriver den tyske avisen Deutsche Welle. – Jeg følte en mørk atmosfære i år, ytrer Sabine Peschel som er litteraturekspert i avisen. – De tyske ytre-høyre publisistene var plassert i et avsidesliggende hjørne, så vi unngikk sterke konfrontasjoner, forteller Peschel, som mener den globale trenden i år var å forsvare menneskerettigheter og frihet. Spesielt trakk hun fram situasjonen for fengslede forfattere i Tyrkia.

    Bokmessen i Frankfurt
    Foto: THORSTEN WAGNER / Reuters