NRK Meny
Normal

Trondheimsprest om tvil og tro

Jeg tror Gud er en måte å tenke tilværelsen på, og tilværelsen er full av begrep som egentlig ikke kan beskrives, slik som kjærlighet, tillit, begeistring og sorg, sier Hans Kristian Solbu, sokneprest i Ilen i Trondheim.

Hans Kristian Solbu
Foto: Ingri Garberg / NRK

-Det er egentlig umulig å snakke om Gud, og jeg skjønner at det kan høres rart ut at en prest sier noe slikt, medgir Hans Kristian Solbu, prest i Ilen menighet i Trondheim.

Jeg tror Gud er en måte å tenke tilværelsen på, og tilværelsen er full av begrep som egentlig ikke kan beskrives, slik som kjærlighet, tillit, begeistring og sorg for eksempel.

Det hender til og med at jeg tviler på Guds eksistens, og det er to grunner til at jeg gjør det, fortsetter Solbu. Den ene er rent vitenskapelig – den andre grunnen intelektuell.

Mer om tvil og tro i møte med Hans Kristian Solbu i Sølvsuper i NRK P1 søndag 16. November kl 7.03

Programleder er Ingri Garberg.

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK