Hopp til innhold

Trondheimsprest om tvil og tro

Jeg tror Gud er en måte å tenke tilværelsen på, og tilværelsen er full av begrep som egentlig ikke kan beskrives, slik som kjærlighet, tillit, begeistring og sorg, sier Hans Kristian Solbu, sokneprest i Ilen i Trondheim.

Hans Kristian Solbu
Foto: Ingri Garberg / NRK

-Det er egentlig umulig å snakke om Gud, og jeg skjønner at det kan høres rart ut at en prest sier noe slikt, medgir Hans Kristian Solbu, prest i Ilen menighet i Trondheim.

Jeg tror Gud er en måte å tenke tilværelsen på, og tilværelsen er full av begrep som egentlig ikke kan beskrives, slik som kjærlighet, tillit, begeistring og sorg for eksempel.

Det hender til og med at jeg tviler på Guds eksistens, og det er to grunner til at jeg gjør det, fortsetter Solbu. Den ene er rent vitenskapelig – den andre grunnen intelektuell.

Mer om tvil og tro i møte med Hans Kristian Solbu i Sølvsuper i NRK P1 søndag 16. November kl 7.03

Programleder er Ingri Garberg.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters