Trond Kirkvaag ble bisatt fredag

Den folkekjære humoristen og komikeren Trond Kirkvaag ble bisatt i Vestre krematorium i dag. Over 500 av hans familie, venner, kolleger og beundrere var til stede.

Trond Kirkvaag bisettes
Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Seremonien var uten prest, slik Kirkvaag selv ønsket, og var komponert av hans nærmeste familie. 

LES: Trond Kirkvaag er gått bort

Kulturminister Trond Giske (Ap) holdt minneord på vegne av regjeringen og hele Kultur-Norge, mens kringkastingssjef Hans Tore Bjerkaas tok avskjed på vegne av Korkvaags mange kolleger. Andreas Diesen hilste fra Revy-Norge.

- Ekte komiker

Lars Mjøen og Knut Lystad

Tilstede: Lars Mjøen og Knut Lystad.

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Han var en av de store artistene i NRK gjennom en hel generasjon og han har betydd mye for NRKs identitet i hele landet.

Kirkvaag er best kjent for sitt mangeårige samarbeid med Knut Lystad og Lars Mjøen i komikertrioen KLM. Samarbeidet begynte allerede i 1976.

Lystad og Mjøen skrev i nekrologen over Kirkvaag at han var en ekte komiker, i den forstand at han kunne være ustyrtelig morsom ved hjelp av ingenting annet enn seg selv.

LES: - 31 år med høydepunkter

Ingen har vunnet flere priser under den prestisjefulle Montreaux-festivalen enn Trond Kirkvaag.

LES: - Trond brydde seg om alle

Kringkastingsjef Hans-Tore Bjerkaas og Andreas Disen

Tilstede: Kringkastingsjef Hans-Tore Bjerkaas og Andreas Diesen.

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Lengre tids sykdom

At Kirkvaag var syk, ble i høst kjent ved utgivelsen av Kirkvaags bok om sin far, den tidligere NRK-programlederen Rolf Kirkvaag. På grunn av sykdommen forble Kirkvaag utilgjengelig for intervju. Han kunne heller ikke stille da KLM i september fikk tildelt årets hederspris under årets Komipris.

Trond Kirkvaag gikk bort 16. november 2007 etter lengre tids sykdom. Han ble 61 år gammel.

Kulturstrøm

  • Putin vil kontrollere rappmusikk

    President Vladimir Putin meiner rapp er basert på «sex, dop og protestar» og vil kontrollere bruken av rappmusikk blant russarar. Han ytra ønskjet på eit møte med kulturelle leiarar i St. Petersburg denne veka. Eit forbod er ikkje aktuelt.

  • Nordmann Europas beste filmfotograf

    Martin Otterbeck blei laurdag kveld hedra som Europas beste filmfotograf under European Film Awards (EFA) i Sevilla i Spania. Fotoprisen fikk han for Erik Poppes film «Utøya 22. juli». Det er 31. gang at European Film Awards går av stabelen.