NRK Meny
Normal

«Girls»-produsent: – Jeg jobber gjerne i Norge

BERGEN (NRK): Suksess-produsent IIene Landress fra HBO utelukker ikke at hun vil kopiere Steven van Zandt og lage serier i Norge. Nå er hun i gang med fjerde sesong av «Girls» – med en nordmann som statist.

Ny sesong av Girls

– Hovedpersonene finner ut mer om seg selv i neste sesong, forteller HBO-produsent Ilene Landress. Her er bilde fra første klipp fra sesong fire.

Foto: Gabrielle Graatrud / NRK

– Jeg hadde aldri trodde aldri at «Girls» skulle bli den suksessen den ble, men serien appellerer visst til folk i alle aldre, sier produsent Ilene S. Landress til NRK.

Hun er for tiden i Bergen og gjester Nordiske Mediedager for å fortelle om sitt arbeid for seriegiganten HBO.

Landress har tidligere vært produsent for en av HBOs største suksesser, «Sopranos», og har nå stor suksess med serien Girls. Hun avviser derimot at hun sitter med noen ekstra nese for å finne gode serier.

– Vi har bare laget TV-program og hatt det gøy, og håpet at publikum likte det vi laget slik at vi kunne fortsette. Man kan ikke gjette seg til at en serie blir en hit. Men noen ganger er man bare heldig med serier, slik jeg har vært ved at det plutselig oppstår magi, sier hun.

Etter å ha jobbet med «Sopranos» siden den første piloten i 1997, fikk hun mange jobbtilbud. Men hun ville vekk fra store produksjoner, og takket ja til å være produsent for «Girls» fordi hun gjerne ville jobbe frem noe nytt fra bunnen av.

– Etter år etter år med «Sopranos», ville jeg gjøre noe nytt. Det er lite interessant å gjenta deg selv. Jeg ville helst jobbe med en mindre produksjon, og «Girls» var veldig annerledes, forteller hun.

Ilene Landress, HBO-produsent

HBO-produsent Ilene Landress er i Bergen for å fortelle om sine suksesserier Sopranos og Girls.

Foto: Gabrielle Graatrud / NRK

Fjerde sesong nå i produksjon

Og seriens suksess ble over all forventning, og for tiden er den fjerde sesongen av «Girls» i produksjon.

– Jeg likte serien umiddelbart, men jeg ville aldri trodd at den skulle få så mye medieinteresse, sier Landress.

«Girls» er et komediedrama som følger en venninnegjeng og deres liv i New York. Seriens hovedroller skal være inspirert av manusforfatter og hovedrolleinnehaver Lena Dunhams opplevelser og erfaringer.

For tiden jobber manusskribentene med å ferdigstille manus til fjerde sesong, og fjerde episode av sesongen er akkurat ferdiginnspilt.

Landress vil ikke røpe for mye om neste sesong, men letter litt på sløret likevel.

– I første sesong av en serie introduserer man alltid karakterene for publikum. Men etter hvert ser publikum på dem mer som venner. Fjerde sesong av «Girls» blir en måte å oppdatere seg på gamle venner på. Jentene finner mer ut av hvem de er. Og de forandrer hvordan de ser ut og kler seg. Alle sesongene av «Girls» er veldig forskjellige, forteller hun.

Nordmann med i fjerde sesong

I forbindelse med bergensbesøket avslører Landress at en nordmann er med i serien.

Norske Nedin Mutic, som jobber for Norsk filminstitutt, havnet tilfeldig på settet til serien.

– Han er statist i en stor søndagsbrunsj-scene, forteller Landress.

– Det var veldig gøy. Det var mye venting på settet, men veldig spennende, sier Nedin til NRK.

Nedin Mutic under Nordiske Mediedager

På dagens foredrag fortalte Ilene Landress at norske Nedin Mutic blir å se i sesong fire av Girls. Han rakk opp hånda og fikk applaus.

Foto: Gabrielle Graatrud / NRK

Mulig ny serie fra Dunham

Landress forteller at hun i tillegg til «Girls» jobber med flere nye prosjekter, blant annet en pilot til en ny serie skrevet av Lena Dunham.

Hun ser heller ikke bort fra å gjøre produksjoner i Norge.

– Jeg har lyst til å jobbe i Norge, det er jo så vakkert her. Og min gamle kollega Steven van Zandt har gjort det veldig bra med Lilyhammer. Men det hadde nok vært vanskelig for meg med språket.

Ilene Landress og Anne Lindmo

Ilene Landress og Anne Lindmo snakker sammen på scenen om Girls.

Foto: Gabrielle Graatrud / NRK

Kulturstrøm

 • Molderosen går til Arild Andersen

  Kontrabassisten Arild Andersen er tildelt Molderosen 2018. Det er Moldejazz sin høyeste utmerkelse og tildeles en person som har vært med å sette Molde på kartet. Arild Andersen har spilt på mange av Moldejazzfestivalene, og er landets mest kjente jazzbassist. Arild Andersen er 72 år gammel og kommer fra Lillestrøm

  Arild Andersen
  Foto: Ann Eli Nøsen / NRK
 • Flyttar Manson-film

  Quentin Tarantino sin film om sektleiaren Charles Manson skapar debatt allereie før han er ferdig. Opphavleg skulle filmen med namnet «Once Upon A Time in Hollywood» ha premiere på 50-årsdagen for drapet på skodespelarinna Sharon Tate, 9. august 2019. No har premieredatoen blitt flytta, ifølgje The Hollywood Reporter. Leonardo DiCaprio og Brad Pitt har hovudrollene i storfilmen. Filmselskapet hevdar at flyttinga av premieren ikkje har noko med 50-årsmarkeringa å gjere. Manson og hans tilhengjarar stod bak fleire brutale drap i 1969. Charles Manson døydde i 2017.

  FRANCE-ENTERTAINMENT-MOVIE-BODY OF LIES FRANCE-ENTERTAINMENT-MOVIE-BODY OF LIES
  Foto: BORIS HORVAT / AFP