NRK Meny
Normal

Tregt Kiss-salg

Trønderne er som vanlig trege. Til nå er under halvparten av billettene til Kiss-konserten solgt.

Kiss

Kiss kommer til trøndelag for første gang 8. juni, men salget av billetter går tregt.

Foto: Chris Pizzello / Scanpix/AP
Lerkendal Park

Kiss-konserten skal arrangeres i det nye konseptet Lerkendal Park, utenfor Lerkendal stadion.

Foto: RBK

Nok en gang får vi bekreftet myten; trøndere er trege. I slutten av november 2009 ble det kjent at rockebandet Kiss kommer med showet «Sonic Boom Over Europe: From The Beginning To The Boom» til Lerkendal Park 8. juni.

For første gang skal de sminkede rockerne stå på en scene i Trøndelag.

Under halvparten

Over fire måneder senere er under halvparten av billettene solgt.

- Trønderne er trege og det er jo ikke noe nytt, men jeg vet ikke hvor mye vi skal bruke på å informere. Og jeg tror ikke det er der det ligger heller, at de ikke vet, forteller en litt oppgitt Kristin Svendsen hos arrangøren Live Nation .

Konsertområdet utenfor Lerkendal stadion skal i utgangspunktet ta 20.000 publikummere. Til nå er det bare solgt ca. 9.500 billetter til konserten.

Live Nation er relativt ferske som konsertarrangører i Trøndelag, men ved tidlige anledninger har billettsalget til slutt blitt bra.

- Må våkne snart

- Vi har ikke gjort det så mye i Trøndelag. Men både Ozzy Osbourne og Iron Maiden ble bra til slutt, og Elton John fungerte greit. Men også da tok det tid å få solgt billettene.

Fire dager etter konserten i Trondheim, den 14. juni spiller bandet i Oslo, der de har hatt konserter mange ganger tidligere. Til dette arrangementet har Live Nation allerede solgt over 10.000 av de 12.000 billettene.

- Vi håper trønderne våkner snart og kjøper billetter, sier Kristin Svendsen.

VIDEO: Kiss spilte på det tyske tv-showet «Wetten, dass..?»

Kulturstrøm

 • Skryt til «Mission Impossible»

  Den nye «Mission Impossible»-filmen, som delvis er spelt inn i Noreg, får skryt av internasjonal presse. Det skriv VG. Rolling Stone Magazine, Los Angeles Times og Entertainment Weekly er blant dei som rosar filmen. Scena der Tom Cruise heng og dinglar utfor Preikestolen får mykje merksemd. Men Noreg er ikkje nemnt i filmen; fjellplatået er lagt til India.

  MISSION: IMPOSSIBLE - FALLOUT
  Foto: Paramount Pictures
 • Spillerom direkte frå Moldejazz

  Spillerom, NRK P2 sitt musikkprogram, sender live frå Moldejazz denne veka. I dag byr dei på live musikk og fuglekikking med hovudartisten Maria Schneider.

  Vi sender direkte fra Alexandraparken i Molde, der Moldejazz er i full gang. Programleder Tine Skolmen får besøk av aktuelle gjester og festivalmusikere på scenen. Dagens liveband: Ensemble Eliassen.
 • Ny studie om kvinner i film

  Mannlege kritikarar er meir skeptiske til filmar med kvinner i, enn kva kvinnelege kritikarar er, skriv The New York Times. Det viser ein ny studie frå San Diego State University. Studien tar for seg kritikkar publisert på nettstaden Rotten tomatoes. Forskarane finn at kvinnelege kritikarar i gjennomsnitt gir filmar med kvinner i ei vurdering på 74 prosent, medan dei mannlege kritikarane gir 62 prosent i gjennomsnitt til dei same filmane(stjerner og terningkast er gjort om til prosent i studien).