Tomine Harket topper norsk hitliste

Sammen med Alan Walker topper Tomine Harket Norges offisielle hitliste 33 år etter at faren Morten Harket i a-ha gjorde det for første gang, skriver VG. Duoen gikk rett til topps i sin første uke på VG-lista med singelen «Darkside», og danker ut Mads Hansens «Sommerkroppen», som har toppet lista i åtte strake uker. – Det er ikke alltid like lett å bare bli omtalt som «datteren til Morten Harket». Jeg vil bli kjent for det jeg gjør selv, sier Tomine Harket til avisen. Se også VG-lista topp20 fra Rådhusplassen.

Tomine Harket
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Kulturstrøm

 • Straffer kontoer for påvirkning

  Der Twitter fjerner nesten tusen kontoer, skriver Nathaniel Gleicher i Facebook at de fjerner syv sider, tre grupper og fem kontoer fordi de har vært «involvert i koordinert inautentisk oppførsel som del av et lite nettverk med opprinnelse i Kina med fokus på Hongkong». Les hele saken fra NRK Beta.

  Hongkong-skjermdumper
  Foto: NRK / NRK
 • Unge elsker klassisk

  Den gamle myten om at det bare er godt voksne som hører på klassisk musikk faller. En ny studie publisert på nettstedet ABC Classic tyder på det motsatte. Nesten en tredel av det klassiske publikummet er under 35 år, viser undersøkelsen. Undersøkelsen viser videre at det fortsatt er radio som er den viktigste kilden til bruk av klassisk musikk.

  Klassisk
  Foto: Pixabay
 • Ny Matrix med Reeves og Moss

  Keanu Reeves (54) er tilbake i rollen som Neo og Carrie-Anne Moss (52) som Trinity når den fjerde filmen i Matrix-serien skal spilles inn neste år, melder Variety. Regissør på filmen er Lana Wachowski, som også sto bak regien på de tidligere filmene. Filmen har ennå ikke fått noen tittel.