Se: VG-lista topp 20

Nordens største gratiskonsert, direkte fra Rådhusplassen i Oslo. Med artister som blant annet Allan Walker, Stargate, Jess Glynne, SJUR og Isac Elliot, Arif og Unge Ferrari, Julie Bergan, Ruben og Vidar Villa. Programleder Christine Dancke, Vegard Harm og Martin Holmen.

Kulturstrøm

 • Jean-Paul Gaultier gir seg

  Den franske designeren Jean-Paul Gaultier (67) sier at han gir seg etter sitt neste moteshow i Paris. Begivenheten skal markeres onsdag med en stor fest for å feire 50 år i bransjen. Firmaet hans opplyser at de fortsetter som før i mote- og parfymebransjen, men at Gaultier selv ikke lenger vil designe klær (NTB).

  Jean-Paul Gaultier
  Foto: Benoit Tessier / Scanpix
 • Tale om kunst ga naziassosiasjoner

  Brasils kulturminister må gå av etter en video spilt inn etter initiativ fra Bolsonaro-regjeringen for å fremme kunst med et nasjonalt og religiøst preg. I talen sier han blant annet at brasiliansk kunst vil bli heroisk og nasjonal. Brasilianske medier oppdaget at disse formuleringene hadde store likhetstrekk med en tale holdt av Joseph Goebbels, Hitlers propagandaminister. Under talen spilles det musikk av Wagner i bakgrunnen, noe som bidro til å forsterke assosiasjonene (NTB).

 • Jury klar i Weinstein-saken

  En jury bestående av sju menn og fem kvinner er utpekt i voldtekts- og overgrepssaken mot filmmogulen Harvey Weinstein. I løpet av utvelgelsesprosessen er flere titall kandidater avvist fordi de hadde gjort seg opp en mening om saken på forhånd.