Tix' musikkvideo får kommentarfeltene til å koke

Musikkvideoen til «Fallen Angel» engasjerer Eurovision-fansen verden over. – Jeg føler at dette er det største jeg har laget noensinne.

Tix under generalprøven på Melodi Grand Prix 2021, den 20. februar.
Foto: Julia Marie Naglestad

I dag kom musikkvideoen til Tix og Norges bidrag i Eurovision Song Contest. Og fansen er over seg av begeistring. Den er til nå sett over 36.000 ganger på YouTube.

Kommentarfeltene på YouTube, Eurovision-blogger og Facebook-sider fylles nå opp av folk som skriver at de er rørt over musikkvideoen. Flere skriver at de måtte ty til tårene og at budskapet er viktig for dem.

– Det er en lettelse at den endelig er sluppet. Jeg har følt meg veldig sikker på at denne musikkvideoen kommer til å bety mye for veldig mange, sier Andreas «Tix» Haukeland.

– Jeg føler at dette er det største jeg har laget noensinne. Den videoen er jeg veldig stolt av.

Videoen viser nemlig Tix sin personlige historie. Man får se en ung gutt med Tourettes og hvordan mobbingen starter allerede på barneskolen.

Produksjon: Brusjan AS

– Det er en grunn til at jeg har ventet med å fortelle denne historien. Denne historien ble enda kraftigere da jeg fortalte den etter at Tix ble annonsert som Norges største artist.

TIX i portrettet som kommer på NRK 2. påskedag.

ÅRETS SPELLEMANN: I april fikk han bevist at han er en av Norges største artister.

Foto: NRK

Tix og teamet hans reiser til Rotterdam på lørdag. Han sitter for tiden hjemme i selvpålagt karantene for å holde seg frisk før avreise.

Han deltar i den første semifinalen den 18. mai. Da får vi se om også resten av verden faller for den bevingede gutten fra Bærum.

– Det viktigste for meg er at jeg treffer noen hjerter. Det finnes flere måter å vinne Eurovision på; den ene måten er å vinne en pokal og den andre er å komme hjem og vite at jeg har gjort noe viktig for flere der ute.

Et lite panel spår hvem de tror blir Norges største konkurrenter i Eurovision Song Contest 2021

Et lite panel spår hvem de tror blir Norges største konkurrenter i Eurovision Song Contest 2021

Finalen i årets Eurovision Song Contest arrangeres i Rotterdam den 22. mai og sendes på NRK1.

Kulturstrøm

 • Gullrutens fagpriser delt ut

  «Rådebank 2», «P3 Gull» og «Kunstneren og tyven» tok flest priser under utdelingen av Gullrutens fagpriser i dag, skriver Rushprint. Fagprisene deles ut i tillegg til selve Gullruten-prisene, som offentliggjøres lørdag kveld.

 • KORK kårer unge komponister

  Skapia er en komposisjonskonkurranse som involverer tusenvis av skolebarn og -ungdom fra hele landet. Vinnerne kåres og får verket sitt fremført av KORK i en festkonsert direkte fra NRK Store studio kl. 12. Margrethe Røed er programleder.

  Vinnerne av komposisjonskonkurransene Veslefrikk og U-trykk skal kåres i Store studio. Kringkastingsorkestret spiller vinnerverkene. Konferansier: Margrethe Røed
 • 10 millioner til filmer

  Regjeringen vil gi 10 millioner til filmer som ble rammet av pandemien.

  – Dette er 10 millioner kroner i friske midler for å hjelpe filmprodusenter som har blitt rammet særlig hardt av stengte kinoer og redusert kapasitet under pandemien, sier kultur- og likestillingsminister Abid Raja i en pressemelding.

  Kompensasjonsordningen vil bli administrert av Norsk filminstitutt (NFI), og filmprodusenter kan nå søke om midler for filmer som var i distribusjon i perioden 13. mars til 30. september 2020.

  Kinovisning er tradisjonelt den viktigste inntektskilden for norsk spillefilm. Kinoinntektene fra én film vil i mange tilfeller være avgjørende for produsentens drift og for å kunne sette nye prosjekter i gang.

  Produsenter som hadde satt opp filmer for visning på kino i mars 2020 ble rammet av nedstengingen av samfunnet. Etter hvert åpnet kinoene, men med betydelig redusert kapasitet. Når kinoene igjen fikk åpne opp, ble flere filmer satt opp på tross av strenge restriksjoner. Disse filmene vil kunne få noe av de tapte billettinntektene fra kinovisning kompensert.

  – Jeg er glad for at vi med denne ordningen kan hjelpe filmprodusenter som ble rammet av stengte kinoer i mars 2020. Vi ser også at det kan være behov for å kompensere filmer som ble satt opp på kino i perioden med strenge restriksjoner på kapasitet, før stimuleringsordningen kom på plass 1. oktober 2020, sier Abid Raja.

  Pressekonferanse om koronasituasjonen
  Foto: Gorm Kallestad / NTB