Hopp til innhold

TINE snur etter påskekrimprotester

– Norge, vi hørte dere, melder TINE i dag.

TINEs melkekartonger med ny påskekrim

NY MESTERDETEKTIV: Melkekartongkrimmen har fått en ny hovedkarakter

Foto: TINE

Etter at TINE bestemte seg for å fjerne den tradisjonelle påskekrimmen fra melkekartongen i fjor møtte de et enormt engasjement fra folket.

– Norge, vi hørte dere, melder TINE i en pressemelding i dag.

– Det var klar tale. Nordmenn vil ha krim på bordet i påsken. Det skal TINE selvfølgelig gi melkedrikkerne sine, sier Ole Martin Buene, kommunikasjonsdirektør i TINE.

– Fjorårets folkeopprør er et tydelig bevis på at TINE og produktene våre betyr noe ekstra for folk. Så i år er vi tro mot fjellvettreglene og erkjenner at det faktisk ikke er en skam å snu.

Slik var reaksjonene da TINE fjernet påskekrimmen i fjor.

Uten Ulf Ulvheim

I 10 år skapte forfatter Gunnar Staalesen og illustratør Arild Midthun påskemysterier på TINEs melkekartonger. Men Staalesen lovte i fjor at det ikke ville være slutten for Ulvheim og hans mysterier.

Møllerens påskekrim

BOLLEKRIM: Årets påskekrim med Ulf Ulvheim har fått tittelen «Gullskillingsbollen»

Foto: Møllerens

Og som sagt så lovet. For nylig kunne Møllerens melde at de blåser nytt liv i den folkekjære krimtegneserien. Ulvheim skal nå leve videre på Møllerens melposer, av sorten siktet mel, naturligvis.

Det at produktene heter siktet hvetemel, siktet rugmel og så videre har vi hatt mye gøy med opp gjennom årene. Det har faktisk vært flere forbrukere som har påpekt at vi har «siktet» melet, og det samme med «rent mel i posen». Påskekrim og Møllerens hører åpenbart sammen, sier kommunikasjons- og digitaliseringssjef Vidar Haugsdal i Møllerens.

TINEs nye krimhelt

Det blir ingen ny ulv men de beholder seg i dyreriket. TINE kan annonsere at de har funnet sin nye mesterdetektiv. En påskekylling.

– I fjor ble Kari og Ola introdusert for TINEs påskekylling for første gang. Vi er veldig glade for å kunne avsløre at det er hun som blir hovedkarakteren når vi nå ønsker påskekrimmen velkommen tilbake på kartongene våre, sier Buene.

TINEs påskekrim

TINES ULVHEIM: Slik så melkekartongene til TINE ut da Ulf Ulvheim løste påskemysterier

Foto: TINE

Det er forfatter Bobbie Peers og illustratør Sandra Steffensen som skal føre pennen videre.

– Det er med skrekkblandet fryd jeg har tegnet frem de nye karakterene som skal pynte millioner av melkekartonger frem mot påske. TINEs melkekrim er jo nærmest ikonisk å regne, sier Steffensen.

Kulturstrøm

 • Skuespiller Anne Heche er død

  Skuespiller Anne Heche er død. Det skriver flere utenlandske medier. Hun er blant annet kjent fra TV-serien serien Ally McBeal, filmene «Donnie Brasco» og «Six days». Hun fikk Emmy for rollen i såpeoperaen «Another World».

  Heche var innlagt på sykehus og lå i kunstig koma, etter skader hun pådro seg da hun kjørte inn i en husvegg, fredag for en uke siden.

  Anne Heche Crash
  Foto: Jordan Strauss / AP
 • Salman Rushdie fortsatt i live

  Salman Rushdie er fortsatt i live, bekrefter guvernøren i New York etter at forfatteren ble angrepet fredag.

  Rushdie «får den hjelpen han trenger» etter at han ble fløyet til sykehus, sier guvernør Kathy Hochul på en pressekonferanse fredag, melder BBC.

  Hun sier det pågår en innsats for å samle inn mer informasjon om gjerningsmannen som angrep Rushdie på et litteraturarrangement i delstaten.

  Hochul roser en politimann som var på stedet og raskt grep inn og «reddet livet» til Rushdie og ordstyreren, som også ble angrepet.

  Hochul fordømmer angrepet og sier det er viktig at folk føler at de står fritt til å «si og skrive sannheten».

  En lege som var til stede på arrangementet og ga førstehjelp til Rushdie, sier forfatteren hadde fått flere stikkskader, inkludert en på høyre side av halsen, skriver New York Times. Hun sier Rushdie ikke fikk hjerte- lungeredning og at folk sa «han har puls, han har puls».

  Salman Rushdie
  Foto: Rogelio V. Solis / AP
 • Trondheim: Selges billetter til falsk festival

  Politiet i Trondheim er gjort oppmerksom på at det via nettet er forsøkt solgt billetter til en festival som heter «Sky Music Festival». Festivalen skulle bli arrangert i Erkebispegården i 12.–14. august. I en pressemelding skriver politiet at dette ikke medfører riktighet og betegner festivalen som falsk. De ber personer som har kjøpt billetter om å ta kontakt med politiet for anmeldelse.

  Erkebispegården i Stavanger
  Foto: Gorm Kallestad / NTB