Til angrep på bransjen

by:Larm-sjef Erlend Mogård Larsen refser norsk musikkbransje.

Erlend Mogård Larsen, by:Larm.
Foto: Jørn Gjersøe / NRK

I dagens Aftenposten går sjefen for det årlige bransjetreffet by:Larm til angrep på norske musikkbransjefolk.

- Passive og amatørmessige

- Aldri før har vi hatt så mange oppegående artister og band her til lands, og da trenger vi også en musikkbransje som kan forvalte og utvikle disse talentene. Dessverre har ikke norsk musikkbransje i dag vært flinke nok til å takle den internasjonale musikkbransjen. Majoriteten av de norske aktørene fremstår passive og amatørmessige i disse sammenhengene, sier Erlend Mogård Larsen, til avisa.

I februar neste år arrangeres det tiende by:Larm-treffet. For tredje gang i Trondheim. Mogård Larsen etterlyser deltagelse fra norsk musikkbransje.

- Har ikke forstått mulighetene

- Jeg tror nok mange bruker by:Larm først og fremst som en anledning til å feste og treffe venner. by:Larm er ment å være en arena hvor bransjen kan møtes, og hvor kontakter kan knyttes, men det virker ikke som den norske musikkbransjen har forstått helt hvilke muligheter den har her. Vi ønsker at folk skal engasjere seg og komme med innspill både før, under og etter by:Larm, sier Mogård Larsen til Aftenposten.

Han trekker fram Kaizers Orchestra-happeningen på Prekestolen i Stavanger som eksempel.

- Nesten alle de utenlandske delegatene dukket opp, men bare tre-fire av de norske. Det er rett og slett for sløvt, sier han.

Norske delegater sviktet

På årets by:Larm i Tromsø arrangerte by:Larm flere såkalte "Speed-Meetings", mellom norsk og utenlandsk musikkbransje, også der sviktet mange av de norske delegatene.

- Flere av de norske påmeldte forsov seg til møtene som var satt opp, og noen dukket ikke opp i det hele tatt. Jeg fikk flere kommentarer i etterkant om at det var for tidlig å ha møte klokken ti, men man kan da virkelig ikke mene at det er for tidlig å starte dagen klokken ti, hvis man er der for å jobbe, mener han.  

Kulturstrøm

  • Idol-vinner kritiserer kontraktene

    Ingvar Olsen, som vant Idol i 2004, sier til Dagbladet at han er kritisk til årets kontrakter for deltakerne. Avisen skrev tirsdag at deltakerne må skrive under en opsjonskontrakt, som Musikernes Fellesorganisasjon mener er urimelig. I fjor løste Sony Music Olsen fra platekontrakten, til tross for at de hadde rett til å holde på ham i to år til. TV2 og produksjonsselskapet Fremantle sier til Dagbladet at de ikke ønsker å kommentere Olsens uttalelser. – Jeg tenker uansett at det er en big deal hvis Universal Music vil ha meg. Uansett hvilken avtale det er så er det bedre enn ingenting, sier Zino Mohammad som er blant årets Idol-deltakere.

    Idol Finale Program 2
    Foto: Thomas Reisæter/ Tv2 / TV 2