Hopp til innhold

Thomas Toget får multikulturelle venninner

Produsentene bak barne-tv-serien «Lokomotivet Thomas og vennene hans» har gjort flere endringer for få flere barn til å kjenne seg igjen i serien.

Nia

NIA: Lokomotivet Thomas får flere venner fra hele verden og fra begge kjønn, når serien nå bytter navn. Her er hans nye venn Nia fra Kenya.

Foto: AP

Den animerte britiske tv-serien «Lokomotivet Thomas og vennene hans» har gått på tv siden 1984. Men nå skjer det store endringer i serien som handler om toget Thomas, og andre lokomotiv på den fiktive øya Sodor.

Barneserien har i et forsøk på oppnå mer likestilling, og å representere et mer flerkulturelt samfunn forlatt øya Sodor, og Thomas møter en rekke nye venner mens han reiser verden rundt, skriver Sky News.

Thomas-togets vennegjeng blir også utvidet med to nye kvinnelige figurer, Nia fra Kenya og Rebecca. De gamle vennene Percy, James, Gordon og Emily blir også med videre på reisen.

Thomas Toget
Foto: AP

Døpes om

Endringene i serien er en del av et samarbeid mellom tv-serien og FN, for å gjøre bærekraftsmålene mer kjent blant barn og unge, skriver Sunday Times.

Serien har også blitt døpt om til det som på norsk blir: «Lokomotivet Thomas og vennene hans: Stor verden, store eventyr».

På eventyrene verden rundt vil vennegjengen møte det produsentene av serien beskriver som sterke jenter, som det australske legeflyet Isla, toget Ashima fra India, et damplokomotiv fra Kina som heter Hong-Mei og den kvinnelige konduktøren Charubala fra India.

Ashima

ASHIMA: På tur i India møter Thomas og vennene hans Ashima.

Foto: Mattel

Det er også skrevet inn enda flere karakterer fra forskjellige deler av verden.

Vil representere flere

Produsentene håperat endringene vil føre til at jenter, som representerer opptil 40 prosent av tv-programmets seere, vil føle seg representert i tv-serien.

De første episodene av den oppdaterte serien vil bli sendt på britiske tv-skjermer mandag morgen.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters