NRK Meny
Normal

Dobbeltalbum fra The Cure

Det britiske bandet The Cure planlegger å gi ut et dobbeltalbum.

Robert Smith, The Cure

Vokalist og eneste originalmedlemmet igjen i The Cure, Robert Smith.

Foto: ALBERTO PIZZOLI / AFP

Robert Smith, The Cure

Robert Smith forteller at det kan komme to versjoner av det nye albumet. En dobbel- og en enkelversjon.

Foto: MARIO GACCIOLI / AP

Les også: To slutter

Når medlemmene i The Cure for trettende gang går i studio, har de ikke tenkt å nøye seg med å feste musikken til «bare» ei plate.

Bandet annonserer at den bebudede utgivelsen vil inkludere to CD-er.

Vil kose seg med prosessen

- På det stadiet vi befinner oss nå, så er det slik at man lager plate for å kose seg med hele prosessen. Jeg vil føle meg stolt over det ferdige resultatet, sier sanger og frontfigur Robert Smith til Billboard .

Smith sier at de nye sangene handler om forhold, politikk og religion - og beskriver dem som «veldig rett på og dynamiske».

Det er også mulig at det kommende albumet kommer i to versjoner.

To forskjellige mikser

- Antagelig vil dobbeltalbumet bli utgitt i en begrensa versjon, mikset av meg, forteller Smith videre.

- En enkelt-cd-versjon, der jeg antar låtene vil bli valgt av plateselskapet, vil trolig bli mikset av noen andre, for å få en annen versjon.

- Det er en fare for at mange Cure-fans vil føle det nødvendig å kjøpe begge versjoner, men faktum er at jeg har gått med på å selge dobbel-versjonen til enkel pris, fordi jeg føler så sterkt for dette, sier Smith videre.

- Verden blir stadig mer kommersiell

- Det er nesten umulig å finne dobbeltalbum i våre dager, og jeg trodde at min "standing" som artist ville fjerne alle innsigelser mot det, men verden blir stadig mer kommersiell.

Det meldes at det foreløpig utitulerte dobbeltalbumet skal være klart for utgivelse i oktober.

Kulturstrøm

 • Dokumentar: Avijii

  Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Se dokumentaren her:

  Sv. dokumentar. Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Overskuddet gikk til et veldedig prosjekt, "House for Hunger".
 • Feirer 92 år med Shaggy og Kylie

  Britenes dronning Elizabeth markerer sin 92-årsdag med konsert i London lørdag kveld. På scenen står blant andre Sting, Tom Jones og Jamie Cullum. Også Kylie Minogue, Shaggy og Craig David skal opptre på dronningens bursdagsfest (NTB).

  Video Direkte fra parlamentet
  Foto: Nyhetsspiller