NRK Meny
Normal

Dobbeltalbum fra The Cure

Det britiske bandet The Cure planlegger å gi ut et dobbeltalbum.

Robert Smith, The Cure

Vokalist og eneste originalmedlemmet igjen i The Cure, Robert Smith.

Foto: ALBERTO PIZZOLI / AFP

Robert Smith, The Cure

Robert Smith forteller at det kan komme to versjoner av det nye albumet. En dobbel- og en enkelversjon.

Foto: MARIO GACCIOLI / AP

Les også: To slutter

Når medlemmene i The Cure for trettende gang går i studio, har de ikke tenkt å nøye seg med å feste musikken til «bare» ei plate.

Bandet annonserer at den bebudede utgivelsen vil inkludere to CD-er.

Vil kose seg med prosessen

- På det stadiet vi befinner oss nå, så er det slik at man lager plate for å kose seg med hele prosessen. Jeg vil føle meg stolt over det ferdige resultatet, sier sanger og frontfigur Robert Smith til Billboard .

Smith sier at de nye sangene handler om forhold, politikk og religion - og beskriver dem som «veldig rett på og dynamiske».

Det er også mulig at det kommende albumet kommer i to versjoner.

To forskjellige mikser

- Antagelig vil dobbeltalbumet bli utgitt i en begrensa versjon, mikset av meg, forteller Smith videre.

- En enkelt-cd-versjon, der jeg antar låtene vil bli valgt av plateselskapet, vil trolig bli mikset av noen andre, for å få en annen versjon.

- Det er en fare for at mange Cure-fans vil føle det nødvendig å kjøpe begge versjoner, men faktum er at jeg har gått med på å selge dobbel-versjonen til enkel pris, fordi jeg føler så sterkt for dette, sier Smith videre.

- Verden blir stadig mer kommersiell

- Det er nesten umulig å finne dobbeltalbum i våre dager, og jeg trodde at min "standing" som artist ville fjerne alle innsigelser mot det, men verden blir stadig mer kommersiell.

Det meldes at det foreløpig utitulerte dobbeltalbumet skal være klart for utgivelse i oktober.

Kulturstrøm

  • Baron Cohen ute i hardt vêr igjen

    Fleire amerikanarar vuderer å saksøke komikaren Sacha Baron Cohen for å ha lurt dei i den nyaste TV-serien sin «Who is America». Ein av dei er republikanaren Jason Spencer som sa opp jobben sin i Representanenes hus etter at Cohen fekk han til å banne og blotte rompa si i serien. Juridiske ekspertar som NY Times har snakka med meiner saksøkarane har lite å stille opp med, og at Cohen har sikra seg mot søksmål gjennom kontraktene dei medverkande har skrive under på.

  • Rihanna-dokumentar kjem i haust

    Allereie i 2015 kom nyheita om at Peter Bergs dokumentar om Rihanna var på veg. No seier regissøren at filmen er like rundt hjørnet, og at han mest truleg kjem ut innan to månadar, melder Rolling Stone. Berg har tidlegare sagt at filmen kjem til å bli eit usminka portrett av Rihannas liv på same måte som dokumentaren «Don't look back» var om Bob Dylan i 1967.

    TELEVISION-MTV/VMA
    Foto: Danny Moloshok / Reuters