The Cure klar for Norge

For første gang på 15 år kommer Robert Smith og The Cure til Norge.

Robert Smith, The Cure

Robert Smith og The Cure kommer tilbake til Norge for første gang på 15 år.

Foto: MARIO GACCIOLI / AP

Det er riktignok bare Robert Smith igjen av originalbesetningen i bandet som var et av de største alternative rockebandene på 80-tallet.

Trettende album

The Cure kommer i høst med sitt trettende studioalbum og legger i den anledning ”the Cure 4”-turnéen innom Oslo Spektrum 11. februar neste år.

Den kommende plata skal i følge tidligere meldinger komme i to versjoner – også som et dobbeltalbum.

Begrensa dobbeltalbum

- Antagelig vil dobbeltalbumet bli utgitt i en begrensa versjon, mikset av meg, forteller Robert Smith.

Forrige studioalbum het bare ”The Cure” og kom i 2004.

The Cure var pionerer for den britiske alternative rocken og postpunken på 1980-tallet. Debutalbumet ”Three Imaginary Boys”, kom i mai 1979. De var inspirasjonskilder for band som Jane's Addiction, The Smashing Pumpkins, og Dinosaur Jr.

Setter pris på inspirasjon

I tillegg sier Robert Smith selv han både kjenner igjen og setter pris på den sterke Cure inspirasjonen han ser i band som Interpol og My Chemical Romance.

Siste gang The Cure spilte i Norge var helt tilbake i 1992.

I følge Gunnar Eide Concerts blir billettene lagt ut for salg mandag 1. oktober kl. 09.00.

Kulturstrøm

 • Ukjent Rembrandt i Sverige?

  Kunsthistoriker og konservator Anna Bronzoni Catellani er sikker i sin sak: Et angivelig selvportrett av Rembrandt som befinner seg i Sverige er ekte. – All teknisk analyse tilsier at dette er malt av mesteren selv, sier hun til Sveriges Radio. I så fall er det verdt flere titalls millioner kroner.

 • Sparket dirigent inn i varmen

  Italienske Daniele Gatti ble sparket på dagen i et av verdens ledende symfoniorkestre, Concertgebouw i Amsterdam etter anklager om seksuell trakassering. Nå har to av hans dirigentvenner invitert ham inn i varmen igjen. Ifølge SlippedDisc har Mariss Jansons invitert ham til å dirigere Bayersk Radio Symfoniorkster, mens Valery Gergiev har invitert ham til St. Petersburg.

  Daniele Gatti
  Foto: STUART RAMSON / AP
 • Kanye West i Uganda

  Kanye West, som nå kaller seg Ye, er i Uganda for å ferdigstille sitt kommende album «Yandi». Den særegne artisten har nå lagt ut en video på Twitter, der han under overskriften «Spaceship calling Earth» hilser fra noe han kaller 3 Dome Uganda. Ifølge sørafrikanske Times har mange spekulert i at det kan dreie seg om et popup-studio (NTB).

  Kanye West
  Foto: Eduardo Munoz / Reuters