NRK Meny
Normal

Taylor Swift vant i overgrepssak mot DJ

DJ-en David Mueller saksøkte popstjernen for falske anklager etter at Swift sa han tok henne på rumpa under en fotoseanse. Nå er saken hans henlagt – og Swift har vunnet motsøksmålet.

Taylor Swift under en konsert i 2016

VANT FREM: Taylor Swift under en konsert i 2016.

Foto: Robyn BEck / AFP

Hendelsen skjedde før en konsert i Colorado i 2013.

Swift har forklart at radioverten David Mueller tok hånden sin opp under kjolen hennes og tok tak i rumpa hennes. David Mueller mistet jobben som DJ og radiovert kort tid etter at Taylor Swift kontaktet sjefene hans.

Mueller saksøkte så popstjernen og hennes team for tre millioner dollar.

Han hevdet anklagen mot ham var falsk og førte til at han ble sparket fra radiostasjonen KYGO-FM.

Muellers søksmål ble kastet forrige uke.

Swift får én dollar

Mandag vant derimot Taylor Swift frem med sitt motsøksmål.

Swift krevde en symbolsk erstatning på én dollar, skriver BBC.

– Jeg anerkjenner at jeg er privilegert som kan bære den enorme kostnaden det er å forsvare meg selv i en rettssak som denne, sier Swift i en uttalelse etter dommen.

– Nå håper jeg å kunne hjelpe de stemmene som også bør bli hørt. Derfor vil jeg i nær fremtid donere penger til flere organisasjoner som bistår ofre for seksuelle overgrep, heter det videre i uttalelsen.

Fotografi avgjørende

Sentralt i rettssaken var et fotografi hvor Mueller har sin høyre hånd bak sangeren. Swifts advokater hevdet fotografiet beviser at den tidligere radioverten grafset på henne.

Laster Twitter-innhold

Mueller mener at det viser at han prøver å komme med på bildet. Juryen på åtte personer, seks kvinner og to menn, sa seg enig med Swift.

Tegning av Taylor Swift, moren Andrea og advokat Jesse Schaudies i rettsalen.

RETTSSAK: Tegning av Taylor Swift, moren Andrea og advokat Jesse Schaudies i rettsalen.

Foto: JEFF KANDYBA / Reuters

Kulturstrøm

 • Siste episode er ute

  Siste episode av Westworld sesong to er ute på HBO Nordic. Her kan de sjå reaksjonane til Filmpolitiets redaksjon etter å ha sett episoden. Finalepodcast kjem seinare denne veka.

  Westworld Filmpolitiet
  Foto: Marte Hedenstad / NRK
 • Hør Kari Hilde French i Sommer i P2

  Kari Hilde French spilte en viktig rolle da sønnen Joshua ble løslatt etter åtte år i kongolesisk fengsel i fjor. I Sommer i P2 forteller hun om sin egen oppvekst som misjonærbarn i India og hvordan det har hjulpet henne gjennom den vanskelige tiden.

  Kari Hilde French spilte en viktig rolle da sønnen Joshua ble løslatt etter 8 år i kongolesisk fengsel i fjor. I Sommer i P2 forteller hun om sin egen oppvekst som misjonærbarn i India og hvordan det har hjulpet henne gjennom den vanskelige tiden.
 • Silya skriver sanger med ektemannen

  Silya utvidet bandet sitt i anledning utgivelsen av en ny låt med enda et medlem – ektemannen og musikeren Espen Leite på piano. Han var også med på å skrive den. Låta «Bonafide Sinner» beskrives som en jazzhybrid med et eksplosivt og følelsesladet refreng. (NTB)

  Silya med EP-trilogi Silya med EP-trilogi
  Foto: Gitte Johannessen / NTB scanpix