NRK Meny
Normal

Sveinung spiller "Arietta"

Det verste med pianoet er at en ikke kan ta det med seg når en vil spille for folk. Det sier Sveinung Eriksen fra Tromsø, som spiller Arietta.

Se Nett-TV: Sveinung spiller Arietta

Sveinung Eriksen, deltager i Ung Grieg
Foto: Knut Henning Eriksen (priv.)

Sveinung Eriksen (21) er elev ved Kvaløya videregående skole i Tromsø, og han har spilt piano i tre år. Han er den andre av UNG-Grieg pianistene som spiller Arietta.

 - Utfordringen er å få frem melodien og ikke stresse for mye, sier Sveinung Eriksen. Han synes det er artig å spille Grieg fordi han er norsk og har laget musikk utfra det han har opplevd i Norge.

Hør Sveinungs versjon av Arietta her:

  Sveinung spiller Arietta

Tungt å bære

Hva som er det beste ved å spille piano, synes Sveinung det er vanskelig å svare på.

- Men det verste med pianoet, sier Sveinung, er at jeg ikke kan ta det med meg rundt omkring når jeg har lyst til å spille for folk.

Også Johanne Bjørkhaug fra Storås har gjort en innspilling av Arietta.

 

 

 

Kulturstrøm

 • Anti danket ut Snøhetta

  Anti vant konkurransen mot blandt andre Snøhetta om å bli Posten Norges nye designbyrå. Kommunikasjonsdirektør Elisabeth Gjølme i Posten Norge sier at Anti skal bidra med strategisk merkevare- og designutvikling. Posten har ambisjoner om å komme med flere nye tjenester sier Gjølme, og disse må fanges opp i Postens uttrykk visuelt og merkevaremessig. (Kampanje)

  Laster Twitter-innhold
 • Inviterte til intervju på «Reddit»

  Forfatteren Jo Nesbø inviterte brukerne av nettsamfunnet «Reddit» til å spørre ham om hva som helst. Under intervjuet kommer det fram at han ønsker å skrive om hvordan informasjonen vi mottar blir filtrert og forandrer måten vi ser på verden.

  Jo Nesbø
  Foto: Hilde Bjørnskau / NRK